Նրբահամ մանդարինով կարկանդակ թխելու համար հատուկ առիթ պետք չէ: Եթե ունեք մի քանի մանդարին ուրեմն մի քիչ խմոր շաղախեք և պատրաստեք այս հրաշալի թխվածքը։
Հազարավոր տարիներ շարունակ մանդարինները աճեցվել են իրենց հայրենիքում՝ Չինաստանում: Այնտեղ այս միրգը հասանելի էր հիմնականում հարուստ ներկայացուցիչներին։ Եթե չինացիները ինչ-որ մեկին Ամանորին երկու մանդարին էին նվիրում, ապա դա բարգավաճման մաղթանք էր։
Այժմ մանդարիններ աճում են աշխարհի շատ երկրներում, այնպես որ, խանութում դրանք գնելը խնդիր չէ։
Նրբահամ մանդարինով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_ 5-6 մանդարին
_ 3 ձու
_ 120 գր ալյուր
_ 1 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
_ 80 գր կարագ
_ 90 գրամ շաքար
_ 10 գրամ վանիլային շաքար
_ Աղ մի պտղունց
Նրբահամ մանդարինով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Երեք ձու կոտրել ամանի մեջ: Ավելացնել մեկ պտղունց աղ, վանիլային շաքար և 90 գրամ սովորական շաքար։
_ Ձուն շաքարավազի հետ հարել մոտ 4-5 րոպե։ Այժմ ավելացնել 80 գրամ կարագ, որը նախապես պետք է հալեցնել միկրոալիքային վառարանում։ Կրկին հարել, որ լավ խառնվի։
_ 120 գրամ ալյուրը և փխրեցուցիչը մաղել և աստիճանաբար ավելացնել ստացված զանգվածին, հարիչով հարել։
_ 20 սմ տրամագծով ձևամանի պատերը յուղել կարագով, իսկ ներքևում յուղաթուղթ դնել։ Ապա պատերին ալյուր ցանել։
_ Մաքրել 6 հատ մանդարին։ Կտրել մեջտեղից և հանել կորիզները, եթե կան:
_ Կտրված կողմով դրել կաղապարի մեջ: Խմորը լցնել մանդարինների վրա:
_ Վերևի մասը հարթեցնել և թխել 35-40 րոպե, 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում:
_Մանդարինով կարկանդակը պատրաստ է, ժամանակն է այն կաղապարից հանել։
_ Տորթը տեղափոխել ափսեի վրա, որպեսզի մանդարինները վերևում լինեն։
Կարկանդակը հիանալի բույր և գեղեցիկ տեսք ունի։ Այն շատ համեղ է և հյութալի, անպայման արժե փորձել այս բաղադրատոմսը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Համեղ տորթ