Առաջարկում ենք փորձել այսպիսի հաճելի շառլոտկա դարչինով: Սա պարզ, տնական կարկանդակ է, հետևաբար՝ շատ հոգեհարազատ: Ի՞նչն է դրան այդպիսին դարձնում: Այո, ամեն ինչը՝ բոլորի սիրած խնձորները, նուրբ խմորը և դարչինն՝ իր տաք, հարմարավետ բույրով:
Ի դեպ, վերջինս, ըստ ժամանակակից գիտնականների, ոչ միայն դրական է ազդում մարդու հոգեկանի վրա, այլև բարձրացնում է ուղեղի ակտիվությունը։ Այսպիսով, եթե ձեր առջևում որևէ մտավոր աշխատանք է սպասվում, թխեք այս դարչինով շառլոտկան և բացատրեք ձեր սիրելիներին սեղանի վրա դրա հայտնվելը նաև զուտ գործնական պատճառներով )
Շառլոտկա դարչինով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Խնձոր — 3 հատ
_Կիտրոնի հյութ — 1 ճաշի գդալ
_Ձու — 3 հատ
_Շաքարավազ — 200 գ
_Ալյուր — 160 գ
_Փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_Աղացած դարչին — 1 թեյի գդալ
Շառլոտկա դարչինով. Պատրաստման եղանակը
_Պատրաստեք խնձորը շառլոտկայի համար: Լվանալ դրանք և կտրել մեջտեղից: Միջուկը կտրատել խորանարդներով, խառնել կիտրոնի հյութը և դնել մոտ 26 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ։
_Խմորի համար ձվերը զգուշորեն բաժանել սպիտակուցների և դեղնուցների: Օգտագործելուց առաջ սպիտակուցները սառեցրեք:
_Դեղնուցները դնել հարիչի ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը և հարել այնքան, մինչև ստացվի միատարր խտությամբ փարթամ զանգված։
_Ալյուրը փխրեցուցիչով և դարչինով մաղել նուրբ մաղով։ Ավելացնել դեղնուցային զանգվածին և հարել։
_Սպիտակուցները հարել հարիչով մինչև պինդ փրփուր ստացվի: Արագ խառնել դեղնուցային խմորին և լցնել խնձորների վրա՝ կաղապարի մեջ:
_Թխել 30-40 րոպե 180°C ջերմաստիճանում։
Շառլոտկան դարչինով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: