Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Ստեղծեք հրուշակեղենային արվեստի մի կտոր

Շառլոտկա վանիլային կրեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Ստեղծեք հրուշակեղենային արվեստի մի կտոր

Ամենահամեղ շառլոտան վաճառվում էր մեր գրասենյակի հարևանությամբ գործող սրճարանում: Ամբողջ թիմն այն ուտում էր ամեն օր, մինչ կարանտինը սկսվեց: Ոչ ոք չէր ուզում հրաժարվել նրբությունից, ուստի սեփականատիրոջից բաղադրատոմսը խնդրեցինք, և մենք, իհարկե, երջանիկ էինք, որ նա համաձայնվեց:

Սա դասական տարբերակ չէ, բայց ինձ շատ ավելի է դուր գալիս: Փխրուն խմոր, կարամելացված խնձոր և նուրբ վանիլային պուդինգի համատեղում: Ավելին, կրեմով շառլոտկան շատ ավելի հետաքրքիր ու համեղ է ստացվում: Ես կիսում եմ բաղադրատոմսը ձեզ հետ:

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 350 գ
  • Փխրեցուցիչ 10 գ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Շաքարի փոշի 150 գ
  • Կարագ 270 գ
  • Ձու 4 հատ
  • Խնձոր 5 հատ
  • Շաքար 50 գ
  • Դարչին 10 գ
  • Կաթ 750 մլ
  • Վանիլային շաքար 10 գ
  • Եգիպտացորենի օսլա 70 գր

 

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Պատրաստման եղանակը

  1. Ալյուրը խառնել 200 գ փափկեցրած կարագի հետ: Ավելացնել 70 գ շաքարի փոշի, փխրեցուցիչ, աղ և ձու, խմորը հունցել:
  2. Խմորը բաժանել երկու մասի: Մեկը դնել սառնարանում 25 րոպեով, իսկ մյուսը՝ միաժամանակ սառցախցիկում:
  3. Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և սառցախցիկի խմորը քերել խոշոր քերիչով:
  4. Լցոնը պատրաստելու համար խառնել մաքրած և կտրատած խնձորները շաքարի և դարչինի հետ: Զանգվածը տապակել թավայի մեջ, մինչև խնձորը կարամելացվի: Պատրաստի միջուկը լցնել խմորի վրա:
  5. Հարել մնացած ձվերը և շաքարի փոշին, վանիլային շաքարն ու եգիպտացորենի օսլան մինչև հարթ զանգված ստացվի: Այս խառնուրդը լցնել կրակի վրա դրված կաթով կաթսայի մեջ: Բաղադրությունը տաքացնել մինչև եռա, անընդհատ խառնելով:
  6. Երբ կրեմը թանձրանա, հանել կրակից, ավելացնել կարագ, խառնել և թողնել սառչի:
  7. Պուդինգը հավասարաչափ տարածեք խնձորների վրա: Վերևից խմորի երկրորդ կտորը քերել:
  8. Թխել 20 րոպե 180 °C ջերմաստիճանում:

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Նույնիսկ եթե պետք լինի մի քիչ ավելի երկար ժամանակ տրամադրել վանիլային կրեմով շառլոտկայի պատրաստմանը, կարող եք վստահ լինել, որ արդյունքն արժանի կլինի: Երբ դուք ընտելանաք բաղադրատոմսին, հետագայում այն ավելի քիչ ժամանակ կխլի:

Շառլոտկա վանիլային կրեմով

Ցանկության դեպքում՝ կարկանդակը մատուցելուց առաջ կարող եք վրան ցանել շաքարի փոշի:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Շքեղ տորթ Էստերխազի

Խնդրում ենք Գնահատեք