Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Ստեղծեք հրուշակեղենային արվեստի մի կտոր
Ամենահամեղ շառլոտան վաճառվում էր մեր գրասենյակի հարևանությամբ գործող սրճարանում: Ամբողջ թիմն այն ուտում էր ամեն օր, մինչ կարանտինը սկսվեց: Ոչ ոք չէր ուզում հրաժարվել նրբությունից, ուստի սեփականատիրոջից բաղադրատոմսը խնդրեցինք, և մենք, իհարկե, երջանիկ էինք, որ նա համաձայնվեց:
Սա դասական տարբերակ չէ, բայց ինձ շատ ավելի է դուր գալիս: Փխրուն խմոր, կարամելացված խնձոր և նուրբ վանիլային պուդինգի համատեղում: Ավելին, կրեմով շառլոտկան շատ ավելի հետաքրքիր ու համեղ է ստացվում: Ես կիսում եմ բաղադրատոմսը ձեզ հետ:
Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 350 գ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Շաքարի փոշի 150 գ
- Կարագ 270 գ
- Ձու 4 հատ
- Խնձոր 5 հատ
- Շաքար 50 գ
- Դարչին 10 գ
- Կաթ 750 մլ
- Վանիլային շաքար 10 գ
- Եգիպտացորենի օսլա 70 գր
Շառլոտկա վանիլային կրեմով. Պատրաստման եղանակը
- Ալյուրը խառնել 200 գ փափկեցրած կարագի հետ: Ավելացնել 70 գ շաքարի փոշի, փխրեցուցիչ, աղ և ձու, խմորը հունցել:
- Խմորը բաժանել երկու մասի: Մեկը դնել սառնարանում 25 րոպեով, իսկ մյուսը՝ միաժամանակ սառցախցիկում:
- Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով և սառցախցիկի խմորը քերել խոշոր քերիչով:
- Լցոնը պատրաստելու համար խառնել մաքրած և կտրատած խնձորները շաքարի և դարչինի հետ: Զանգվածը տապակել թավայի մեջ, մինչև խնձորը կարամելացվի: Պատրաստի միջուկը լցնել խմորի վրա:
- Հարել մնացած ձվերը և շաքարի փոշին, վանիլային շաքարն ու եգիպտացորենի օսլան մինչև հարթ զանգված ստացվի: Այս խառնուրդը լցնել կրակի վրա դրված կաթով կաթսայի մեջ: Բաղադրությունը տաքացնել մինչև եռա, անընդհատ խառնելով:
- Երբ կրեմը թանձրանա, հանել կրակից, ավելացնել կարագ, խառնել և թողնել սառչի:
- Պուդինգը հավասարաչափ տարածեք խնձորների վրա: Վերևից խմորի երկրորդ կտորը քերել:
- Թխել 20 րոպե 180 °C ջերմաստիճանում:
Նույնիսկ եթե պետք լինի մի քիչ ավելի երկար ժամանակ տրամադրել վանիլային կրեմով շառլոտկայի պատրաստմանը, կարող եք վստահ լինել, որ արդյունքն արժանի կլինի: Երբ դուք ընտելանաք բաղադրատոմսին, հետագայում այն ավելի քիչ ժամանակ կխլի:
Ցանկության դեպքում՝ կարկանդակը մատուցելուց առաջ կարող եք վրան ցանել շաքարի փոշի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Շքեղ տորթ Էստերխազի