Առաջարկում ենք թխել յուրահատուկ եղանակով պատրաստվող Շաքարով կարկանդակ:
Չկա այնպիսի մարդ, որ գոնե երբեմն քնքուշ ու հաճելի տորթի մի կտոր ուտելու ցանկություն չի ունենում:
Այս կարկանդակն աներևակայելի համեղ խմորեղեն է, որը լավագույնս պատրաստվում է տանը։ Խանութներում վաճառվող կարկանդակները, որպես կանոն, շատ արագ կորցնում են իրենց շքեղությունը, հյութեղությունն ու համը։
Մենք ձեզ կներկայացնենք շաքարով խմորեղենն ամենապարզ բաղադրիչներով պատրաստման եղանակը։
Շաքարով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_ կաթ — 120 մլ
_ սերուցք 20% — 200 մլ
_ խմորիչ — 15 գ
_ շաքարավազ — 140 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ կարագ — 140 գ
_ աղ — մի պտղունց
_ ալյուր — 300 գ
_ վանիլային շաքար — 10 գ
Շաքարով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Մեկ թեյի գդալ շաքարավազը և խմորիչը լցնել տաք կաթի մեջ։ Խառնուրդին ավելացնել մի քանի ճաշի գդալ ալյուր, խառնել և մոտ 10 րոպե թողնել թաղանթի տակ հասունանա։
_ 70 գրամ կարագին խառնել աղ և վանիլային շաքար, լավ հարել։
_ Սերուցքային զանգվածի մեջ կոտրել մի քանի ձու, շարունակել հարել։ Այս զանգվածին ավելացնել ստացված թթխմորը։
_ Ալյուրը լցնել այս խառնուրդի մեջ, հարել հարիչով մինչև խմոր ստացվի։ Խմորը թողնել սննդային թաղանթի տակ 30 րոպե։
_ Այնուհետև խմորը տեղափոխում ենք թխման տապակի մեջ, որի վրա նախապես պետք է դնել յուղաթուղթ։
_ Մնացած Կարագը միացնել շաքարավազի մնացորդի հետ, անհրաժեշտ է բաղադրամասերը փշրանքների վերածել։
_ Խմորի վրա փոքր անցքեր բացել, դրանց մեջ լցնել կարագով շաքարից գնդիկներ։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան, կարկանդակը թխել 35-40 րոպե։
_ Թխվելուց հետո սերուցք լցնել անցքերի մեջ, դնել թխվելու ևս 7-10 րոպե։
Այսպիսով կունենաք հիանալի թխվածք, որը հատկապես սիրում են երեխաները:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ Թագավորական դուետ