Այսպիսի շերտավոր թխվածքաբլիթներ պատրաստելու գաղտնիքը կաթնաշոռի մեջ է, որն առանձնահատուկ նրբություն է հաղորդում խմորին։ Եթե վերցնեք տնական կաթնաշոռային զանգված, արդյունքն էլ ավելի համեղ կլինի։
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները միշտ նուրբ և եթերային են ստացվում: Դրա յուրահատուկ կաթնային համի պատճառով այն սիրում են թե՛ մեծերը, թե՛ փոքրերը։
Նուրբ շերտավոր թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_ ալյուր — 300 գ
_ կաթ — թեյի գդալ
_ կաթնաշոռ — 300 գ
_ դեղնուց — 1 հատ
_ կարագ — 120 գ
_ քնջութ — 50 գ
_ ձու — 1 հատ
_ դարչին — 1 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ
_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ
_ աղ — մի պտղունց
_ վանիլային շաքարավազ — 8 գ
Նուրբ շերտավոր թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ընդհանուր ամանի մեջ լցնել կաթնաշոռը, կարագը, ձուն կոտրել։ Տրորել խառնուրդը, շաղ տալ 2 ճաշի գդալ սովորական շաքարավազ և մի փոքր վանիլային շաքարավազ, խառնել։
_ Կաթնաշոռի խառնուրդը բլենդերով հարել, մինչև թանձր զանգված ստացվի։
_ Ալյուրը մաղել, խառնել փխրեցուցիչի հետ և մեջը լցնել կաթնաշոռային զանգվածը։
_ Ստացված խմորից գունդ կազմել, կես ժամ թողնել սառնարանում։
_ Այդ ընթացքում պատրաստել լցոնը՝ խառնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազը և դարչինը։
_ Խմորից գրտնակել 3 մմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտ։ Լցոնը հավասարաչափ տարածել շերտի մակերեսին։
_ Խմորը ռուլետի պես ծալել ու դանակով մասերի բաժանում։
_ Դեղնուցը հարել կաթի հետ, քսել յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի վրա, ցանել քնջութի սերմեր։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել աղանդերը 30 րոպե։
Արդյունքը հիանալի շերտավոր խմորեղեն է թեյի համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
5 գաթա