Նուրբ շերտավոր թխվածքաբլիթներ. Արագ և համեղ թխվող քաղցրավենիքը դուր է գալիս թե մեծերին, թե երեխաներին

շերտավոր թխվածքաբլիթներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսպիսի շերտավոր թխվածքաբլիթներ պատրաստելու գաղտնիքը կաթնաշոռի մեջ է, որն առանձնահատուկ նրբություն է հաղորդում խմորին։ Եթե ​​վերցնեք տնական կաթնաշոռային զանգված, արդյունքն էլ ավելի համեղ կլինի։

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթները միշտ նուրբ և եթերային են ստացվում: Դրա յուրահատուկ կաթնային համի պատճառով այն սիրում են թե՛ մեծերը, թե՛ փոքրերը։

շերտավոր թխվածքաբլիթներ

Նուրբ շերտավոր թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ալյուր — 300 գ

_ կաթ — թեյի գդալ

_ կաթնաշոռ — 300 գ

_ դեղնուց — 1 հատ

_ կարագ — 120 գ

_ քնջութ — 50 գ

_ ձու — 1 հատ

_ դարչին — 1 ճաշի գդալ

_ շաքարավազ — 3 ճաշի գդալ

_ փխրեցուցիչ — 1 թեյի գդալ

_ աղ — մի պտղունց

_ վանիլային շաքարավազ — 8 գ

շերտավոր թխվածքաբլիթներ շերտավոր թխվածքաբլիթներ

Նուրբ շերտավոր թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը

_ Ընդհանուր ամանի մեջ լցնել կաթնաշոռը, կարագը, ձուն կոտրել։ Տրորել խառնուրդը, շաղ տալ 2 ճաշի գդալ սովորական շաքարավազ և մի փոքր վանիլային շաքարավազ, խառնել։

_ Կաթնաշոռի խառնուրդը բլենդերով հարել, մինչև թանձր զանգված ստացվի։

_ Ալյուրը մաղել, խառնել փխրեցուցիչի հետ և մեջը լցնել կաթնաշոռային զանգվածը։

_ Ստացված խմորից գունդ կազմել, կես ժամ թողնել սառնարանում։

_ Այդ ընթացքում պատրաստել լցոնը՝ խառնել 1 ճաշի գդալ շաքարավազը և դարչինը։

_ Խմորից գրտնակել 3 մմ հաստությամբ ուղղանկյուն շերտ։ Լցոնը հավասարաչափ տարածել շերտի մակերեսին։

_ Խմորը ռուլետի պես ծալել ու դանակով մասերի բաժանում։

_ Դեղնուցը հարել կաթի հետ, քսել յուրաքանչյուր թխվածքաբլիթի վրա, ցանել քնջութի սերմեր։

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել աղանդերը 30 րոպե։

շերտավոր թխվածքաբլիթներ

Արդյունքը հիանալի շերտավոր խմորեղեն է թեյի համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

5 գաթա

Խնդրում ենք Գնահատեք