Շերտավոր խմորով բանան. Քնքուշ ու եթերային քաղցրավենիք
Շերտավոր խմորը մեզ մոտ է եկել Ֆրանսիայից: Հայտնի ֆրանսիական կրուասանները վաղուց արդեն ռոմանտիկ նախաճաշի օրինակ են դարձել: Խմորի հետ հաճելի է աշխատել, այն հեշտ է տանը պատրաստել: Իսկ եթե ժամանակ ու ցանկություն չկա, ապա խանութում միշտ կարող եք գնել սառեցված շերտավոր խմորի փաթեթներ:
Խմորիչով շերտավոր խմորը լավ է ցանկացած միջուկով: Մենք առաջարկում ենք պատրաստել եթերային և անուշաբույր բանանով բլիթներ: Թեյի համար այս համեղ աղանդերը թխելիս կարելի է համեմել ձեր սիրած համեմունքներով և ընկույզներով:
Содержание
Շերտավոր խմորով բանան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Բանան 5 հատ
- Խմորիչով շերտավոր խմոր 700 գ
- Դարչին 0,5 թեյի գդալ
- Շաքարի փոշի 1 ճաշի գդալ
- Սև շոկոլադ 100 գ
- Ձու 1 հատ
Շերտավոր խմորով բանան. Պատրաստման եղանակը
- Խմորը գրտնակել 4-5 մմ հաստությամբ ուղղանկյուններով: Դրանց չափը պետք է մի քանի սանտիմետրով ավելի երկար ու լայն, քան բանանը:
- Խմորի կենտրոնական մասին քսել շոկոլադ և դնել ամբողջական մաքրած բանան:
- Խմորի եզրերին թեքությամբ կտրվածքներ անել ամբողջ երկարությամբ: Վերևից և ներքևից բերել դեպի ներս, ապա վերևից միահյուսել կողային ժապավենները բանանի շուրջը՝ հյուսքի նման:
- Հարել ձուն և այն քսել բուլկիների վրա:
- 30 րոպե թխել աղանդերը 180 աստիճանի տակ: Դրանից հետո ցանել դարչինի և շաքարի փոշու խառնուրդ:
Ավելի լավ է պատրաստված աղանդերն ուտել անմիջապես: Թարմ խմորեղենը պարզապես հալվում է բերանում:
Շերտավոր խմորով բանանը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Բանանով աղանդեր