Շերտավոր խմորով բանան. Քնքուշ ու եթերային քաղցրավենիք

Շերտավոր խմորով բանան ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շերտավոր խմորով բանան. Քնքուշ ու եթերային քաղցրավենիք

Շերտավոր խմորը մեզ մոտ է եկել Ֆրանսիայից: Հայտնի ֆրանսիական կրուասանները վաղուց արդեն ռոմանտիկ նախաճաշի օրինակ են դարձել: Խմորի հետ հաճելի է աշխատել, այն հեշտ է տանը պատրաստել: Իսկ եթե ժամանակ ու ցանկություն չկա, ապա խանութում միշտ կարող եք գնել սառեցված շերտավոր խմորի փաթեթներ:

Խմորիչով շերտավոր խմորը լավ է ցանկացած միջուկով: Մենք առաջարկում ենք պատրաստել եթերային և անուշաբույր բանանով բլիթներ: Թեյի համար այս համեղ աղանդերը թխելիս կարելի է համեմել ձեր սիրած համեմունքներով և ընկույզներով:

Շերտավոր խմորով բանան

Շերտավոր խմորով բանան. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Բանան 5 հատ
  • Խմորիչով շերտավոր խմոր 700 գ
  • Դարչին 0,5 թեյի գդալ
  • Շաքարի փոշի 1 ճաշի գդալ
  • Սև շոկոլադ 100 գ
  • Ձու 1 հատ

Շերտավոր խմորով բանան

Շերտավոր խմորով բանան. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը գրտնակել 4-5 մմ հաստությամբ ուղղանկյուններով: Դրանց չափը պետք է մի քանի սանտիմետրով ավելի երկար ու լայն, քան բանանը:
  2. Խմորի կենտրոնական մասին քսել շոկոլադ և դնել ամբողջական մաքրած բանան:
  3. Խմորի եզրերին թեքությամբ կտրվածքներ անել ամբողջ երկարությամբ: Վերևից և ներքևից բերել դեպի ներս, ապա վերևից միահյուսել կողային ժապավենները բանանի շուրջը՝ հյուսքի նման:
  4. Հարել ձուն և այն քսել բուլկիների վրա:
  5. 30 րոպե թխել աղանդերը 180 աստիճանի տակ: Դրանից հետո ցանել դարչինի և շաքարի փոշու խառնուրդ:

Շերտավոր խմորով բանան

Ավելի լավ է պատրաստված աղանդերն ուտել անմիջապես: Թարմ խմորեղենը պարզապես հալվում է բերանում:

Շերտավոր խմորով բանանը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Բանանով աղանդեր

Խնդրում ենք Գնահատեք