Շերտավոր կարկանդակ շոկոլադե կրեմով. Շքեղ բաղադրատոմս
Եկեք պատրաստենք Շերտավոր կարկանդակ: Այս թխվածքի կրեմն ունի այնքան արտահայտված շոկոլադե համ, որ նույնիսկ ամենաանհագ շոկոլադամոլները կուրախանան:
Содержание
Շերտավոր կարկանդակ շոկոլադե կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Բաղադրությունը խմորի համար.
- Ալյուր — 320 գ
- Խմորիչ — 1 թեյի գդալ
- Կարագ (մարգարին) — 30 գ
- Բնական խմելու մածուն — 200 մլ
- Աղ — 1/3 թեյի գդալ
- Շաքարավազ — 2 ճաշի գդալ
- Ձու (խոշոր) — 1/2 հատ
- Բուսական յուղ (առանց հոտի) — մոտ 1 ճաշի գդալ
Բաղադրությունը շոկոլադե կրեմի համար
- Օսլա (ցանկացած) — 10 գ
- Ձու (խոշոր) — 1/2 հատ
- Շաքարավազ — 25 գ
- Կաթ — 125 մլ
- Սև շոկոլադ — 50 գ
Բաղադրությունը գլազուրի համար
- Շաքարի փոշի — 70 գ
- Կաթ — 20 մլ
- Բուսական յուղ (առանց հոտի) — 2/3 ճաշի գդալ
Լրացուցիչ բաղադրիչները
- Բուսական յուղ (առանց հոտի) ձևամանը յուղելու համար` մոտ 0,5 թեյի գդալ
- Նուշի փաթիլներ, կոկոսի փաթիլներ, վաֆլի չիպսեր՝ վերևի մասը ձևավորելու համար
Շերտավոր կարկանդակ շոկոլադե կրեմով. Պատրաստման եղանակը
- Լավ հարել մի մեծ ձու և կիսել երկու մասի՝ օգտագործելով երկու փոքր տարա: Մեկը ծածկել թաղանթով, այն ձեզ հարկավոր կլինի ավելի ուշ՝ կրեմ պատրաստելիս:
- Հալված և հովացրած կարագը մի ամանի մեջ դնել, ավելացնել ջրիկ մածուն, կես ձու, շաքար և աղ, խառնել: Ավելացնել ալյուրը և խմորիչը:
- Երբ ալյուրը կլանի ամբողջ հեղուկը, խմորը տեղափոխել աշխատանքային մակերեսի վրա, որը կարող եք ժամանակ առ ժամանակ յուղել բուսական յուղով, որպեսզի շատ ալյուր չօգտագործեք:
- Պատրաստի խմորը գնդել և դնել յուղված ամանի մեջ, ծածկել սննդային թաղանթով, թողնել հասունանա, մինչև ծավալը ավելանա 2 — 2, 5 անգամ:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Կաթսայի մեջ լցնել օսլան, ավելացնել 40 միլիլիտր կաթ: Լավ հարել, որպեսզի ոչ մի գնդիկ չմնա: Ավելացնել ձվի մյուս կեսը և նորից հարել:
- Շաքարավազը դնել առանձին կաթսայի մեջ և լցնել մնացած կաթը: Խառնելով եռացնել: Շաքարը պետք է ամբողջությամբ լուծվի: Եռացող կաթնային խառնուրդը բարակ հոսքով լցնել ձվի-օսլայի խառնուրդի մեջ, միևնույն ժամանակ բարձր արագության տակ հարելով: Ընդհանուր խառնուրդը դնել կրակի վրա և, անընդհատ խառնելով, հասցնել խտացման: Պետք չէ եռացնել:
- Կաթսան հանել կրակից, ավելացրեք կտրատած շոկոլադը և խառնել այնքան, մինչև որ համասեռ դառնա:
Կաթսայի պարունակությունը ծածկել սննդային թաղանթով` կպցնելով մակերեսին: Սառեցնել և դնել սառնարանում: - Խմորը հունցել և թողնել էլի հասունանա:
- Ձևամանի կողքերը յուղեք յուղով, իսկ ներքևը ծածկել յուղաթղթով: Թղթե շրջանակը ազատ տեղադրեք, մի տարածեք այն ձևամանի ներքևի և կողմերի միջև: Ձգված թուղթը կարող է պատռվել թխման ընթացքում:
- Կլորացնել երկրորդ անգամ հունցած խմորը և դնել կաղապարի մեջ: Ծածկել և թող մնա 15-20 րոպե:
- Ձգել խմորը հարթ բլիթի նման: Կողմերը կազմեք 8-10 միլիմետր բարձրությամբ, ոչ ավելին: Թող մնա ևս 30-40 րոպե:
- Կրեմը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ, դրանով շրջանակներ անել խմորի վրա: Կրեմի շերտերը կարող եք տարածել միմյանց վրա, մինչև ամբողջ կրեմը վերջանա:
- Ձևամանը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Թխել մոտ 25 րոպե:
- Քանի դեռ խմորեղենը սառչում է, սկսեք պատրաստել գլազուրը: Շաքարի փոշին լցնել ամանի մեջ և խառնել սառը կաթը: Գլազուրը կիսափափուկ պահելու համար ավելացնել բուսական յուղ, խառնել:
- Լցնել գլազուրը շոկոլադե կրեմի շերտերի միջև:
- Ձևավորել գլազուրը կոկոսի, վաֆլիի փշուրների կամ նուշի փաթիլների օգնությամբ: Այս դեպքում նուշի փաթիլներ են՝ մոտ 30 գրամ:
- Մնացած գլազուրը կաթով բացել և ցողել կարկանդակի վրա:
Շերտավոր կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Պրագա