Շիճուկով կարկանդակ. Պարզ մթերքներով համեղ ու նուրբ խմորեղեն, որը կարելի է պատրաստել գրեթե ամեն օր, մանավանդ եթե տանն ունենք քաղցրասեր բալիկներ:
Եթե ձեռքի տակ շիճուկ չունեք, կարելի է վերցնել ջրիկ մածուն:
Ներկայացնում ենք շիճուկով կարկանդակի ամենապարզ տարբերակը:
Նվազագույն արժեքի մթերքներով կարելի է պատրաստել մոգական համ ունեցող կարկանդակ:
Համեղ ու արագ կարկանդակը կգոհացնի բոլոր քաղցրակերներին ու համով ուտել սիրողներին: Անսպասելի այցելած հյուրին կարող եք հյուրասիրել բառացիորեն րոպեների ընթացքում պատրաստվող այս թխվածքով: Սա իսկական հաճույք է:
Содержание
Շիճուկով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- շիճուկ — 1 բաժակ
- ձու — 1 հատ
- շաքար — 1 բաժակ
- սոդա — 1 թեյի գդալ մարել քացախով (կարող եք մարել նաև կիտրոնի հյութով)
- ալյուր (հետեւողականություն ստանալու համար, կարծես խիտ թթվասեր)
- կակաո — 1,5-2 ճաշի գդալ
- ցանկացած ջեմ` ներծծման համար
- մի փոքր կարագ՝ յուղման համար
Շիճուկով կարկանդակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Դե, այստեղ ամեն ինչ շատ պարզ է: Ձուն, շիճուկը, շաքարը, կակաոն, սոդան (մարած) միանգամից լցնել ամանի մեջ:
- Մի փոքր հարել խառնիչով, ապա ավելացնել ալյուր այնքան, որ խտությունը թթվասերի պես լինի և կրկին հարել հարիչով: Եթե հարիչ չկա, ամեն ինչ կարելի է պարզապես խառնել հարմարանքով: Համի վրա դա չի ազդի:
- Դրանից հետո ձևամանը յուղել կարագով և խմորը լցնել:
- Թխել ջեռոցում 180° C ջերմաստիճանի տակ մինչև պատրաստ լինելը, որը կարելի է անել փայտի չոփիկով:
- Պատրաստի կարկանդակը մեջտեղից կիսել և քսել ջեմով:
- Կարկանդակի վերևի մասը կարելի է զարդարել շոկոլադե գլազուրով կամ պարզապես ցանել շաքարի փոշի:
Այսքանը: Կարծում եմ ՝ ոչ ոք որևէ խնդիր և դժվարություն չի ունենա նման թխվածքի պատրաստման հարցում:
Շիճուկով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով Բիսկվիտ․ Անսպասելի Համեղ, Նուրբ և Պարզ թխվածք