Կես ժամում կպատրաստեք Շոկոլադե բիսկվիթով ռուլետ: Մինչ բիսկվիթը թխվում է, կարող եք պատրաստել կրեմը։ Հետո ուղղակի ռուլետը փաթաթեք և մատուցեք սեղանին։ Երբեմն ես նույնիսկ չեմ թողնում, որ թրմվի սառնարանում, քանի որ այն արդեն շատ համեղ է ստացվում։
Եթե ավելի շատ ժամանակ ունեք, կարող եք թխվածքաբլիթը թրջել ռոմի խառնուրդով (ռոմ, շաքարավազ և ջուր): Այն թխվածքաբլիթի շոկոլադե ռուլետին էլ ավելի փափկություն և քնքշություն կհաղորդի: Հաճույքն այնքան էլեգանտ է ստացվում, կարծես այն գնել եք քաղաքի լավագույն հրուշակեղենի խանութից:
Շոկոլադե բիսկվիթով ռուլետ. Բաղադրիչներ
_ Ձու 5 հատ
_ Շաքարավազ 200 գ
_ Ցորենի ալյուր 200 գ
_ Ջուր 75 մլ
_ Կարագ 150 գ
_ Խտացրած կաթ 300 գ
_ Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
_ Վանիլին ըստ ճաշակի
_ Կակաոյի փոշի 2 ճաշի գդալ
_ Վանիլային շաքար ըստ ճաշակի
Շոկոլադե բիսկվիթով ռուլետ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձուն լավ հարել շաքարավազի հետ։ Շարունակելով հարել՝ ավելացնում ենք վանիլինն ու եռման ջուրը։ Լցնել մաղած ալյուրը փխրեցուցիչի և կակաոյի փոշու հետ, նրբորեն խառնել։ Խմորը պատրաստ է։
_ Թխելու համար նախատեսված տապակը ծածկել յուղաթղթով և լցնել խմորը, հավասարաչափ տարածել։
_ Թխել 25-30 րոպե 200°C ջերմաստիճանում։
_ Բիսկվիթը դնել մաքուր սրբիչի վրա, հանել յուղաթուղթը։ Սրբիչով օգնելով՝ ռուլետ ձևավորեք։
_ Կրեմ պատրաստելու համար կարագը հարել վանիլային շաքարի հետ։ Շարունակելով հարել՝ ավելացնել խտացրած կաթը։
_ Ռուլետը բացել, քսեք կրեմը և նորից հետ փաթաթել։ Ձևավորել ըստ ճաշակի և մատուցել:
Համաձայնեք, կրեմով շոկոլադե ռուլետի այս բաղադրատոմսն իսկական գտածո է: Պատրաստման հեշտության շնորհիվ դուք կարող եք ուրախացնել ձեր ընտանիքին այս հյուրասիրությամբ ոչ միայն տոնական օրերին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ռուլետ 3 բաղադրիչից