Շոկոլադե տորթ Խենթություն. Թեյի համեղ հյուրասիրություն
Շատ տնային տնտեսուհիներ պաշտում են իրենց ընտանիքի և ընկերների համար համեղ բան պատրաստելը: Նրանք փորձում են գտնել տարբեր բաղադրիչներից ուտեստների օրիգինալ, և չհոգնեցնող բաղադրատոմսեր: Այդպիսի մի տարբերակ է այս կարկանդակը:
Կարկանդակը հորինել են Միացյալ Նահանգներում Մեծ դեպրեսիայի ժամանակ: Սննդամթերքի սակավության պատճառով դժվար էր ինչ-որ համեղ բան պատրաստել, բայց հնարամիտ տնային տնտեսուհիներին հաջողվեց պատրաստել աներևակայելի համեղ թխվածքաբլիթ նույնիսկ առանց կարագի, ձվի և կաթի:
Содержание
Շոկոլադե տորթ Խենթություն. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 3 բաժակ
- Շաքար 300 գ
- Կակաոյի փոշի 200 գ
- Ձիթապտղի յուղ 1 բաժակ
- Ջուր 3,25 բաժակ
- Քացախ 2 բաժակ
- Վանիլին 12 գ
- Փխրեցուցիչ 4 թեյի գդալ
- Աղ 0,5 թեյի գդալ
- Օսլա 2 ճաշի գդալ
Շոկոլադե տորթ Խենթություն. Պատրաստման եղանակը
- Լցնել խմորի բոլոր սորուն բաղադրիչները հարմար տարայի մեջ. 125 գ կակաոյի փոշի, 200 գ շաքար, ցորենի ամբողջ ալյուրը, աղը, փխրեցուցիչը և վանիլինը: Հիշեք, նախ պետք է ալյուրը մաղել:
- Խառնել քացախը, 1,5 բաժակ եռացրած սառը ջուրը և բուսական յուղը:
- Այս խառնուրդը լցնել ալյուրի խառնուրդի մեջ և հարել հարմարանքով կամ պատառաքաղով, մինչև որ հարթ դառնա:
- Լցնել խառնուրդը բացվող օղակով կաղապարի մեջ՝ նախապես յուղելով այն բուսական յուղով:
- Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 30-40 րոպե:
- Դրանից հետո խմորի շերտը մի փոքր հովացնել և դնել ամանի վրա:
- Պատրաստել գլազուրը: Կաթսայի մեջ լցնել 1,5 բաժակ ջուր, ավելացրեք 100 գ շաքար, 75 գ կակաոյի փոշի և լավ հարել:
- Օսլան լուծել 0,25 բաժակ ջրի մեջ և լցնել կաթսայի մեջ: Դնել մարմանդ կրակի վրա:
Երբ խառնուրդը սկսի թանձրանալ, հանեք վառարանից և մի փոքր սառեցնել: Լցնել գլազուրը տորթի վրա:
Արդյունքում ստացվում է համեղ աղանդեր եթերային և նուրբ հյուսվածքով: Մատուցել թեյի կամ սուրճի հետ:
Շոկոլադե տորթ Խենթությունը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թռչնի կաթ