Շոկոլադե տորթ թթվասերով կրեմով. Այս աղանդերի վրա կծախսեք առավելագույնը 30 րոպե չհաշված թխելու ժամանակը

Շոկոլադե տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Շոկոլադե տորթ թթվասերով կրեմով. Այս տորթը ձեզ կզարմացնի իր նրբությամբ և թեթևությամբ։ Կարծում եմ՝ այստեղ ամբողջ իմաստը եռման ջուրն է, որը պետք է ավելացնել խմորին։ Դրա շնորհիվ այն ստացվում է կրեմի պես: Եվ մի անհանգստացեք, որ աղանդերը չի ստացվի։

Ուշադիր հետևեք հրահանգներին և երաշխավորում եմ, որ հիանալի աղանդեր կպատրաստեք:

Շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ թթվասերով կրեմով. Բաղադրիչներ

_ Ձու 2 հատ

_ Կաթ 200 մլ

_ Շաքարավազ 230 գ

_ Աղ 1 պտղունց

_ Ցորենի ալյուր 360 գ

_ Կակաոյի փոշի 6 ճաշի գդալ

_ Արևածաղկի ձեթ 100 մլ

_ Ջուր 200 մլ

_ Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_ Սոդա 1 թեյի գդալ

_ Թթվասեր 400 գ

_ Եփած խտացրած կաթը 380 գ

_ Դառը շոկոլադ 50 գ

Շոկոլադե տորթ Շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ թթվասերով կրեմով. Պատրաստման եղանակը

_ Խառնել ձուն, արևածաղկի ձեթը, աղը, շաքարավազը և կաթը։ Դրա վրա ալյուրը, փխրեցուցիչը, սոդան և կակաոն մաղել, խմոր հունցել։

_ Լցնել եռացրած ջուրը և արագ խառնել խմորը, մինչև հարթվի:

_ Թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ դնել յուղաթուղթ:

_ Խմորը լցնել և բիսկվիթը թխել նախապես մինչև 200°C տաքացրած ջեռոցում 40–50 րոպե։

_ Պատրաստի բիսկվիթը երկայնքով կտրատել 3 շերտի։ Վերևի ուռուցիկ մասը կտրել զարդարելու համար:

_ Կրեմը պատրաստելու համար թթվասերն ու եփած խտացրած կաթը խառնել մինչև հարթ լինի։

_ Բիսկվիթի շերտերին քսել կրեմ՝ դնելով դրանք իրար վրա։ Տորթը զարդարում ենք թխվածքի փշրանքներով և քերած շոկոլադով։

Շոկոլադե տորթ

Կրեմը թանձրացնելու համար ընտրեք ավելի յուղալի թթվասեր։ Որքան բարձր է ճարպի տոկոսը, այնքան լավ։

Այս թթվասերով կրեմով տորթը կարելի է մատուցել որպես տոնական աղադեր, հարազատների և ընկերների հետ տնային հավաքույթների համար կամ պարզապես աշխատանքային օրերին, երբ շատ եք ուզում տանը պատրաստված քաղցրավենիք վայելել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Զոլավոր բիսկվիթ թթվասերով

Խնդրում ենք Գնահատեք