Շքեղ կարկանդակ գազարով. Ամենապարզ մթերքներով, շատ անուշաբույր, համեղ ու նուրբ կարկանդակ, որը արագ ու հեշտ է պատրաստվում:
Կրեմն արժանի է հատուկ գովասանքի, այն թանձր է, նուրբ, հաճելի թթվասերով և ցիտրուսային բույրով:
Նման կարկանդակ կարելի է պատրաստել տորթի տեսքով, խմորի շերտը կտրել 2 կամ 3 մասի և կրեմի քանակը կրկնապատկել, և կստանաք զարմանալիորեն համեղ տնական գազարով տորթ:
Содержание
Շքեղ կարկանդակ գազարով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Գազար — 200 գր
- Խոշոր ձու — 3 հատ
- Շաքար — 160 գ
- Վանիլային շաքար — 10 գ
- Հոտ չունեցող բուսական յուղ — 80 գ
- Ալյուր — 180 գ
- Աղ — 1/3 թեյի գդալ
- Փխրեցուցիչ — 10 գ
- Չամիչ — 100 գ
- Դարչին — 1/3 թեյի գդալ
- 1 փոքր նարնջի քերուկ
Սերուցքային կրեմ
- Թթվասեր 20% — 150 գ
- Խտացրած կաթ — 160 գ
- Կես կիտրոնի համ ու հյութ
Շքեղ կարկանդակ գազարով. Պատրաստման եղանակը
- Գազարը քերել մանր քերիչով, նարնջի կեղևը քերել նուրբ քերիչով:
- Հարել ձվերը շաքարով, աղով և վանիլային շաքարով մինչև թեթև փրփրելը, մոտ 4-5 րոպե, ավելացնել բուսական յուղ:
- Չամիչը լվանալ և ցամաքեցնել: Դրան ավելացնել 1 ճաշի գդալ ալյուր՝ ընդհանուր ալյուրի քանակից, լավ խառնել:
- Մնացած ալյուրը խառնել դարչինի և փխրեցուցիչի հետ:
- Շաքարով և բուսական յուղով հարած ձվերին ավելացնել գազար, նարնջի համ, դարչինով ալյուր և փխրեցուցիչ: Վերջում ավելացնել չամիչը և խառնել:
- Յուղաթուղթը դնել կաղապարի ներքևի մասում, յուղել ներքևը և պատերը բուսական յուղով, լցնել խմորը:
- Թխել մոտ 45 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Առաջնորդվեք ձեր վառարանի հնարավորություններով, փայտե չոփիկը պետք է չոր դուրս գա, առանց խոնավ խմորի մնացորդի:
- Թույլ տվեք, որ տորթը 15-20 րոպե ձևամանի մեջ սառչի, ապա հանեք այն և թողեք, որ ամբողջովին սառչի:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը. Թթվասերը 5 րոպե հարել խտացրած կաթի հետ: Զանգվածը սկզբում շատ ջրիկ կլինի: Ավելացնել կես կիտրոնի կեղևի քերուկ (համ) ու հյութ, դրա շնորհիվ կրեմը թանձրանում է հենց մեր աչքի առաջ: Ստացվում է շքեղ, նուրբ թթվասերային քսուք:
- Սառած խմորի վրա քսել սերուցքային կրեմ, կարող եք ուղղակի պատրաստել գեղեցիկ զարդանախշեր:
Շքեղ կարկանդակը գազարով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ