Ոլոռով կարկանդակ — հաց. Սա կարելի է վայելել նաև որպես նախուտեստ
Ես պարզ տնական թխված ապրանքների երկրպագու եմ: Շատ ժամանակակից կանանց նման, ես նույնպես հազվադեպ եմ ժամանակ գտնում ընտանիքիս սիրաշահել տնական թխվածքներով: Ավելի ու ավելի հաճախ ես գնում եմ մոտակա խանութում, ոչ թե ինքս եմ թխում: Բայց այս ոլոռով հացը պատրաստում եմ կանոնավոր կերպով: Ի վերջո, սա անչափ պարզ ուտեստ է:
Այս համեղ կարկանդակների գեղեցկությունը դրանց պարզության մեջ է: Եվ հիմա դա վերաբերվում է ոչ միայն պատրաստելուն, այլ նաև օգտագործմանը: Օրինակ, այս կարկանդակը թխելուց հետո կտրելու համար անգամ դանակ պետք չէ, ուղղակի պոկում եք չափաբաժինը:
Ոլոռով կարկանդակ- հաց. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Չոր ոլոռ 70 գր
_Ցորենի ալյուր 450 գ
_Ջուր 250 մլ
_Սոխ 1 հատ
_Աղ 1 թեյի գդալ
_Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
_Խմորիչ 1 թեյի գդալ
_Եգիպտացորենի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Սամիթ՝ ըստ ճաշակի
_Մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
Ոլոռով կարկանդակ — հաց. Պատրաստման եղանակը
_Ոլոռը մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ: Արդյունքում, ջուրը պետք է մաքուր մնա: Այժմ լցնել այն սառը ջրի մեջ: Հարաբերակցությունը մոտավորապես 1: 2 է:
_Փակել ոլոռով կաթսան կափարիչով: Եփել այն, երբեմն խառնելով, մինչև խյուս ստացվի:
_Այդ ընթացքում կեղևազերծել և կտրատել սոխը: Տապակել այն յուղի մեջ, մինչև թափանցիկ դառնա:
_Սիսեռի խյուսը մի բաժակ ջրի հետ խառնել, ավելացնել շաքարն ու աղը: Լցնել մաղած ալյուրը, լուծվող չոր խմորիչը և ընդհանուր սոխի մեծ մասը:
_Ձեռքով հունցել փափուկ խմոր: Այն չի կպչում ձեռքերին, բայց պահպանում է իր ձևը: Փաստորեն, ձեզ կարող է անհրաժեշտ լինել մի փոքր պակաս կամ ավելի շատ ալյուր: Հաշվի առեք սա:
_Ամանը յուղել, տեղափոխել խմորի գունդը դրա մեջ: Ծածկել ամանը փայլաթիթեղով, դնել տաք տեղում 45 րոպե: Այդ ժամանակն անց հունցել խմորը ալյուր ցանված սեղանին:
_Խմորը բաժանեք 10-12 գնդիկների: Դնել դրանք յուղած ձևամանի մեջ և այն ծածկել սրբիչով: Խմորը թողնել մոտ 20 րոպե:
_Դրանից հետո թխել 25-30 րոպե 180 ° տաքացրած ջեռոցում: Պետք է ոսկե կեղև ստացվի: Եթե հացը սկսում է այրվել, ծածկեք փայլաթիթեղով: Թխել մինչև պատրաստ լինի:
_Տապակած սոխի մնացած մասին ավելացնել եգիպտացորենի յուղ: Ավելացնել կտրատած կանաչիներ, սխտոր՝ ըստ ճաշակի, խառնել:
_Սառեցնել կարկանդակը մետաղալարով ցանցի վրա, այնուհետև վրան քսել ստացված անուշահոտ խառնուրդը:
Այս թխվածքի հոտն անմիջապես կտարածվի ամբողջ տնով: Իմ սեփական փորձից ելնելով՝ ասեմ, որ հացի կեսն անմիջապես ուտում են, իսկ մյուսը՝ անհետանում է օրվա ընթացքում:
Իհարկե, այս հացը կարող եք հենց այսպես ուտել, բայց կարելի է մատուցել ապուրների հետ:
Ոլոռով կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Դդումով բիսկվիթ