Ուզբեկական հալվա. Բերանում հալչող արևելյան նրբություն

Ուզբեկական հալվա ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ուզբեկական հալվա. Բերանում հալչող արևելյան նրբություն

Ես սիրում եմ արևելյան քաղցրավենիքներ: Տեսնելով ուզբեկական հալվայի կաթով պատրաստելու բաղադրատոմսը, որոշեցի այս նրբագեղությունը պատրաստել ընտանիքիս համար: Մեզ համար անսովոր ստացվեց, բայց համեղ է: Դուք էլ փորձեք:

Ես գիտեմ, որ հալվայի բաղադրատոմսերի շատ տարբերակներ կան: Եվ յուրաքանչյուրը կապված է տարածաշրջանի և ավանդույթների հետ, որտեղ պատրաստվում է: Ես հաճախ հալվա եմ պատրաստում արևածաղկի սերմերից: Բայց ինձ գրավում է քաղցրավենիքի ընտրության բազմազանությունը, ուստի տարբեր բաղադրատոմսեր եմ փորձում:

Ուզբեկական հալվա համար մեզ անհրաժեշտ են ալյուր, կաթ, շաքար, կարագ, ընկույզ և քնջութի սերմեր: Ես ձեզ խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել հալած յուղ, այն հալվային տալիս է ընդգծված ընկույզի համ:

 

Ուզբեկական հալվա

Ուզբեկական հալվա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հալած յուղ — 125 գրամ
  • Ալյուր — 125 գրամ
  • Կաթ — 500 մլ
  • Շաքար — 200 գրամ
  • Ընկույզ — 1/2 բաժակ
  • Քնջութ — 2 ճաշի գդալ

Ուզբեկական հալվա

Ուզբեկական հալվա

Ուզբեկական հալվա. Պատրաստման եղանակը

  1. Թույլ կրակի վրա հալեցնել յուղը կաթսայի կամ լայն թավայի մեջ:
  2. Ավելացնել ալյուր, մանրակրկիտ խառնել: Տապակել, երբեմն խառնելով, մինչև յուղալի դառնալը:
  3. Կաթն ու շաքարը եռացնել, կաթը լցնել տապակած ալյուրի մեջ բարակ հոսքով` մանրակրկիտ խառնելով:
  4. Եփել ցածր ջերմության վրա մոտ 15 րոպե: Դրանից հետո մի փոքր սառեցնել:
  5. Վրան ցանելու համար թեթև տապակել քնջութի սերմերը չոր տապակի մեջ:
  6. Ընկույզները մանրացնել բլենդերի մեջ և խառնել թավայի մեջ եփված զանգվածին:
  7. Ընկույզի չափ գնդիկներ գլորեք մի փոքր հովացած զանգվածից:
  8. Թաթախեք դրանք քնջութի մեջ:

Ուզբեկական հալվա

Ուզբեկական հալվա

Պատրաստել կանաչ թեյ, դրա հետ մատուցեք հալվան:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գավառի գաթա

Խնդրում ենք Գնահատեք