Ուզբեկական հալվա. Բերանում հալչող արևելյան նրբություն
Ես սիրում եմ արևելյան քաղցրավենիքներ: Տեսնելով ուզբեկական հալվայի կաթով պատրաստելու բաղադրատոմսը, որոշեցի այս նրբագեղությունը պատրաստել ընտանիքիս համար: Մեզ համար անսովոր ստացվեց, բայց համեղ է: Դուք էլ փորձեք:
Ես գիտեմ, որ հալվայի բաղադրատոմսերի շատ տարբերակներ կան: Եվ յուրաքանչյուրը կապված է տարածաշրջանի և ավանդույթների հետ, որտեղ պատրաստվում է: Ես հաճախ հալվա եմ պատրաստում արևածաղկի սերմերից: Բայց ինձ գրավում է քաղցրավենիքի ընտրության բազմազանությունը, ուստի տարբեր բաղադրատոմսեր եմ փորձում:
Ուզբեկական հալվա համար մեզ անհրաժեշտ են ալյուր, կաթ, շաքար, կարագ, ընկույզ և քնջութի սերմեր: Ես ձեզ խորհուրդ եմ տալիս օգտագործել հալած յուղ, այն հալվային տալիս է ընդգծված ընկույզի համ:
Ուզբեկական հալվա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Հալած յուղ — 125 գրամ
- Ալյուր — 125 գրամ
- Կաթ — 500 մլ
- Շաքար — 200 գրամ
- Ընկույզ — 1/2 բաժակ
- Քնջութ — 2 ճաշի գդալ
Ուզբեկական հալվա. Պատրաստման եղանակը
- Թույլ կրակի վրա հալեցնել յուղը կաթսայի կամ լայն թավայի մեջ:
- Ավելացնել ալյուր, մանրակրկիտ խառնել: Տապակել, երբեմն խառնելով, մինչև յուղալի դառնալը:
- Կաթն ու շաքարը եռացնել, կաթը լցնել տապակած ալյուրի մեջ բարակ հոսքով` մանրակրկիտ խառնելով:
- Եփել ցածր ջերմության վրա մոտ 15 րոպե: Դրանից հետո մի փոքր սառեցնել:
- Վրան ցանելու համար թեթև տապակել քնջութի սերմերը չոր տապակի մեջ:
- Ընկույզները մանրացնել բլենդերի մեջ և խառնել թավայի մեջ եփված զանգվածին:
- Ընկույզի չափ գնդիկներ գլորեք մի փոքր հովացած զանգվածից:
- Թաթախեք դրանք քնջութի մեջ:
Պատրաստել կանաչ թեյ, դրա հետ մատուցեք հալվան:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Գավառի գաթա