Չորացրած բալ. Ամառային հաճելի համ ձմռանը

Չորացրած բալ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Չորացրած բալ. Ամառվա համը պահպանեք ձմռան համար:

Ես չոր մրգերի պաշարներս սկսում եմ լրացնել հուլիսի կեսերին: Ծիրանը չորացրնում եմ ամենաշատը: Ի վերջո, ես ձմռան շատ բաղադրատոմսերի եմ ավելացնում մի քիչ ծիրանի չիր, լինի դա դոնդող կամ կաթնաշոռով աղանդեր: Ես սալորաչիր քիչ եմ պատրաստում, բայց տնական չորացրած բալն իմ կարծիքով անհրաժեշտություն է:

Շուտով նախատեսում եմ չորանոց գնել: Ընկերուհիներս պարծենում են, որ սարքն օգտագործում են գրեթե ամեն օր: Քանի դեռ ես չունեմ, իմ վառարանն է աշխատում ամբողջ ուժով:

Դրա մեջ չորացրած բալը հիանալի է ստացվում: Հենց այն է, ինչ ձեզ հարկավոր է թխվածքների և թեյի նախուտեստների համար:

Չորացրած բալ

Չորացրած բալ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Բալ 2.5 կգ

_Շաքար 1 կգ

Չորացրած բալ

Չորացրած բալ

Չորացրած բալ. Պատրաստման եղանակը

_Լվանալ հատապտուղները, պոչերը հեռացնել դրանցից:

_Ճիճուներից ազատվելու համար բալը ծածկել աղ արած ջրով:

_20 րոպե հետո քամել աղաջուրը և հատապտուղները մաքուր լվանալ:

_Այժմ բալի կորիզները հեռացնել: Ծածկել բալը շաքարով: Թողնել 4-5 ժամ զով տեղում:

_Դրանից հետո քամել բալից արտազատված հյութը, այն հասցնել եռման:

_Լցնել հատապտուղները օշարակի մեջ:

_Պարբերաբար խառնելով եփել դրանք թույլ կրակի վրա 10 րոպե:

_Այժմ կրկին քամել օշարակը: Այն կարելի է փակել ստերիլացված բանկայի մեջ:

_Պատրաստի օշարակն, ի դեպ, կարող է օգտագործվել անմիջապես, աղանդերների պատրաստման ժամանակ: Անձամբ ես դրանով թրջում եմ բիսկվիթի շերտերը:

_Բայց, հիմա անցնենք բալին: Չորացնելու համար ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, բալերը դասավորել դրա վրա մեկ շարքով:

_Հատապտուղները պետք չէ խիտ շարել:

_Դնել բալը 80 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և 1.5 ժամ չորացնել թողնելով դուռը կիսաբաց:

_Որոշ ժամանակ անց ջերմաստիճանն իջեցնել 50 աստիճանի: Բալը չորացնել ևս 2,5 ժամ:

Չորացրած բալ

Պատրաստի հատապտուղները պետք է ստացվեն փափուկ և սեղմելուց հետո հյութ չթողնեն: Նման բալը հարմար է ապակե տարաների մեջ պահել զով տեղում, օրինակ՝ սառնարանում:

Պատրաստեք ամռանը՝ վայելեք ձմռանը:

Տեսանյութ

Ելակի մուրաբա

Խնդրում ենք Գնահատեք