Այսօր Պատրաստում ենք Առողջ Ալյուր տնային պայմաններում և Արտառոց Բիսկվիտ թխում այս ալյուրից, փորձարկում ենք միասին։
Содержание
Վարսակի Առողջ Ալյուր և Բիսկվիտ բաղադրիչներ
- Վարսակի փաթիլներ — 700 գր․, որից ալյուր կստանանք, բայց եթե ուզում եք չքանդվող բիսկվիտ ստանալ, ապա կեսից ավելին պետք է ցորենի ալյոր լինի
- Ձու — 1 հատ
- Ձիթայուղ — 3 ճ․ գդ․
- Մածուն — 150 գր․
- Սոդա — 1 թ․ գդ․
- Կակաո — 1 թ․ գդ․
Վարսակի Առողջ Ալյուր և Բիսկվիտ բաղադրիչներ
- Անհրաժեշտ է լավ հզոր հարիչ և կիլոգրամով գնված վարսակի փաթիլներ
- Որքան երկար հարենք այնքան մանրահատիկ ալյուր կստանանք, բացի այդ նախապես կարելի է մի փոքր ջեռոցում չորացնել ավելի արագ մանրացնելու համար
- Շատ երկար եթերից հետո կաղամ իհարկե, մոտավորապես ստանում ենք ահա այսպիսի մանր փաթիլներով ալյուր, որը կարելի է և մաղել օգտագործելուց առաջ
- Այժմ փորձենք միայն վարսակի ալյուրից սովորական բիսկվիտ թխել տեսնենք, ինչ կստացվի
- Դրա համար 700 գրամ վարսակի փաթիլները կաղանք, կրկին ալյուրի կվերածենք
- Սովորաբար թխվածքներում վարսակի ալյուրը ցորենի ալյուրի հետ 1/3 փոխհարաբերակցությամբ են օգտագործում, բայց այսօր միայն վարսակով փորձարկում կանենք
- Կավելացնենք արդեն մեր ալյուրին մեկ ձու
- 1 թեյի գդալ սոդան ավելացնել 1 բաժակ մածունի հետ խառնելով ավելացնենք հարիչի մեջ
- Ձիթայուղ կավելացնենք 3 ճաշի գդալի չափով, արդյունքում մեր բիսկվիտը լրիվ դիետիկ, ցածր կալորիական կստացվի
- Վարսակը այնքան օգտակար է օրգանիզմի իմունիտետի համար, այնքան մանրաթելեր, հակաօքսիդանտներ է պարունակում, որ նրա ալյուրը շատ օգտագործելով մեր խոհանոցում միայն կշահենք
- Շատ քիչ շաքարավազ կավելացնենք մոտ 80-100 գրամ
- 1 թեյի գդալ էլ կակաո կլցնենք, որ ավելի համեղ ստացվի մեր բիսկվիտը, համեղը համեղ կստացվի, պարզապես առանց ցորենի ալյուրի փշրվող կլինի, լավ մինչև չթխենք չենք կարող գուշակել
- Կթխենք 30 րոպե մոտավորապես 160-180 աստիջան ջեռոցում
- Այո բավականին փխրուն խմոր ստացվեց, բայց համը շատ հաճելի էր, հագեցնող, տարբերվողից բացի նաև օգտակար քաղցրավենիք, ֆիթնես բիսկվիտ ես կասեի։
Պատրաստում ենք Առողջ Ալյուր Տեսանյութ
Դե ինչ բարի ախորժակ։