Պիրոգ Կուդրյաշ. Նրբահամ հյուրասիրություն
Ես շատ եմ սիրում պատրաստել այս կարկանդակը, քանի որ այն մեծ ջանքեր չի պահանջում: Պատրաստելը շատ հեշտ է. Խառնում եք բոլոր բաղադրիչները և ուղարկում թխվելու: Խմորը ստացվում է եթերային ու նուրբ, ունի ընկուզային համ: Իդեալական խմորեղեն է թեյի համար:
Ընկույզով կարկանդակն այդքան քնքուշ դարձնելու համար վերցրեք կեֆիրը և ձուն սենյակային ջերմաստիճանում:
Ի դեպ, ընկույզի փոխարեն կարող եք վերցնել նուշ կամ գետնանուշ: Դրանք թխվածքին կտան յուրահատուկ համ:
Պիրոգ Կուդրյաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 2 հատ
- Շաքարավազ 150 գ
- Աղ 0.5 թեյի գդալ
- Կեֆիր 200 մլ
- Արևածաղկի ձեթ 50 մլ
- Ցորենի ալյուր 200 գ
- Փխրեցուցիչ 10 գ
- Ընկույզ 50 գ
- Սալորի ջեմ` ըստ ճաշակի
Պիրոգ Կուդրյաշ. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը հարել շաքարավազի և աղի հետ:
- Ավելացնել կեֆիր և բուսական յուղ, մաղել ալյուրը փխրեցուցիչի հետ, շարունակել հարել
- Թխելու ձևամանը յուղել, խմորը հավասարապես տարածել մեջը:
- Ընկույզը մանրացնել և շաղ տալ խմորի վրա: Թխել 30 րոպե 180 °C ջերմաստիճանում:
Քանի դեռ կարկանդակը տաք է, դրա վրա կարելի է ջեմով նախշեր անել:
Ցանկալի է այս խմորեղենի թխման համար վերցնել տնական ձվեր: Անպայման թխեք և կհամոզվեք, որ այն շատ համեղ ու եթերային է ստացվում:
Պիրոգ Կուդրյաշը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լիմոնով տորթ