Ջեմով թխվածքներ. Պարզապես պատկերացրեք, թե ինչպես եք աշխատանքային օրվանից նստում աթոռին, վերցնելով մի բաժակ անուշահոտ թեյ և վայելում անուշաբույր, թարմ, տնական, հեշտ պատրաստվող թխվածքաբլիթներով: Բոլորը կարծում են, որ դա հնարավոր է միայն հանգստյան օրերին, և նույնիսկ այդ դեպքում՝ ոչ բոլորի համար: Ես ցույց կտամ, որ դա այդպես չէ, որովհետև պետք չէ շատ ժամանակ ու ջանք ծախսել ջեմով թխվածքաբլիթների վրա:
Այս հասարակ թխված ապրանքները միշտ պատրաստում էր հորաքույրս, երբ նա մեզ հյուր էր գալիս: Մանկության տարիներին ես կարծում էի, որ նա կախարդուհի է: Միթե հնարավո՞ր էր այդքան արագ թխել համեղությունների մի ամբողջ լեռ: Հիմա ես հասկանում եմ, թե որն էր նրա գաղտնիքը: Փորձեք ինքներդ:
Ջեմով թխվածքներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 125 գ
_Թթվասեր 125 գ
_Ջեմ 100 գ
_Շաքար 1 ճաշի գդալ
_Ցորենի ալյուր 250 գ
_Վանիլային շաքար 10 գ
_Նարնջի կեղևի քերուկը `ըստ ճաշակի
_Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
Ջեմով թխվածքներ. Պատրաստման եղանակը
_Փափկեցրած կարագը հարել հարել շաքարի, վանիլի շաքարի, նարնջի քերուկի և թթվասերի հետ: Ավելացնել մաղած ալյուր:
_Խմորը հունցել, բաժանել երկու մասի և յուրաքանչյուրը փաթաթել սննդի թաղանթով: Սառնարանում թողնել կես ժամով:
_Խմորի մի կտորը գրտնակել ուղղանկյունաձև: Կտրել այն մոտ 6-8 սանտիմետր լայնությամբ շերտերով:
_Դնել միջուկը, փաթաթել և կտրել փոքր կտորներով: Կրկնել նույնը խմորի մյուս մասի հետ:
_Շարել խմորները յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:
_Պատրաստի թխվածքաբլիթների վրա ցանել շաքարի փոշի:
Տնական նրբագեղությունը ստացվում է շատ համեղ և անմիջապես անհետանում է սեղանից:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ