Ջնարակապատ պանրիկ. Թեթև նախաճաշ խտացրած կաթով և կաթնաշոռով
Հիշում եմ, որ մանկուց քույրս ու ես սիրում էինք տարբեր համային տեսականիով ջնարակապատ (գլազուրով) կաթնաշոռ: Հենց նա է կիսել այս պարզ և հուսալի տնական քաղցրավենիքի բաղադրատոմսը: Իհարկե, սովորական բաղադրիչներից կարող եք պատրաստել համեղ դեսերտ:
Խտացրած կաթով կաթնաշոռ պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է հատուկ ձևաման երկարավուն անցքերով: Բայց եթե չունեք այդպիսին՝ դա պատճառ չէ ձեր կողմից թեյի աղանդեր չպատրաստելու համար, կարող եք վերցնել սովորական թխվածքի ձևամաններ:
Ջնարակապատ պանրիկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սև շոկոլադ 120 գ
- Կաթնաշոռ 250 գ
- Եփած խտացրած կաթ 50 գ
- Կարագ 50 գ
- Շաքարի փոշի 50 գ
Ջնարակապատ պանրիկ. Պատրաստման եղանակը
- Հալեցնել կարագը և խառնել շաքարի փոշու և կաթնաշոռի հետ: Բաղադրությունը հարել բլենդերով:
- Հալեցնել շոկոլադի կտորները ջրային բաղնիքում կամ միկրոալիքային վառարանում: Խոզանակի օգնությամբ շոկոլադե շերտը քսել հատուկ ձևամանի կողմերին և ներքևում:
- Դնել ձևամանը սառնարանում 10 րոպե՝ շոկոլադի պնդանալու համար: Հանել ձևամանը և քսել շոկոլադի երկրորդ շերտը: Կրկին սառեցնել ևս 10 րոպե:
- Այժմ շոկոլադե ձևերը կաթնաշոռով լցնել մինչև կեսը: Օգտագործելով խմորեղենի տոպրակ կամ սովորական տոպրակ, դնել խտացրած կաթի շերտիկ: Երրորդ շերտով կրկին լցնել կաթնաշոռի զանգվածը:
- Կաթնաշոռի վերին մասը դանակով հարթեցնել և ծածկել շոկոլադի շերտով: Կաղապարները կես ժամով ուղարկել սառցարան:
Որպես այս աղանդերի միջուկ հարմար է ոչ միայն եփած խտացրած կաթ, այլև ջեմ, կարամել: Բացի այդ, քաղցրեղենը կարելի է զարդարել ըստ ճաշակի:
Ջնարակապատ պանրիկը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կոնֆետներ տնային պայմաններում