Սալորաչրով և ընկույզով տորթ. Շատ նուրբ, հյութեղ, պարզ ու հեշտ պատրաստվող թխվածք: Շատ պարզ և արագ պատրաստվող:
Հիանալի է տաքուկ, տնական թեյի երեկույթի անցկացնելու համար՝ ամբողջ ընտանիքով:
Содержание
Սալորաչրով և ընկույզով տորթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
Տորթի խմոր
- Կեֆիր 250 մլ
- Ալյուր 250 գ
- Կակաո 50 գ
- Շաքար 200 գ
- Ձու 3 հատ
- Սոդա 1 թեյի գդալ
- Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ
- Բուսական յուղ 4 ճաշի գդալ
Կրեմ
- Թթվասեր 400 գ
- Շաքար 170-200 գ
- Ձու 1 հատ
- Օսլա 30 գ
- Վանիլին
- Սալորաչիր
- Ընկույզ
Սալորաչրով և ընկույզով տորթ. Պատրաստման եղանակը
- Ձվերը կոտրել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, խառնել, հարել հարիչով: Դրանից հետո լցնել բուսական յուղը, խառնել:
- Այժմ լցնել կեֆիրը, ապա մաղով լցնել սոդան, ալյուրը, կակաոն և փխրեցուցիչը: Ամբողջը լավ խառնել:
- Թխելու ձևամանի ներքևի մասը ծածկել յուղաթղթով: Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մոտ 35-40 րոպե:
- Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Դրա համար թթվասերը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, կոտրել ձուն, ավելացնել օսլան և վանիլինը: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Ամանը դնել վառարանի վրա, եփել թույլ կրակի վրա, մինչև որ խտանա: Անընդհատ խառնել, թանձրանալուց հետո լցնել ամանի մեջ, ծածկել սննդի թաղանթով, այնպես, որ կպչի մակերեսին և թողնել ամբողջովին սառչի:
- Հեռացնել վերին կեղևը պատրաստի սառչող խմորից, այն բաժանել երեք հավասար մասերի: Յուրաքանչյուր մասը առատորեն ծածկել կրեմով, շերտերի միջև կրեմից վրա ցանել սալորաչրի կտորներ և մանրացված ընկույզներ:
- Այժմ տորթի վերևի մասին և կողերին կրեմ քսել, վրան ցանել փշրանքներ, որոնք ստանում ենք տորթի վերևի շերտից: Տորթն առնվազն 1 ժամով դնել սառնարանում:
Սալորաչրով և ընկույզով տորթը պատրաստ է: Իրական հաճույք, համը պարզապես խենթացնում է: Այն դուր կգա բոլորին, առանց բացառության:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Նրբահամ տորթ Սպարտակ