Ամբողջ ընտանիքի համար Սալորով կարկանդակ պատրաստում եմ ոչ միայն ամեն օրվա համար, այլև մատուցում եմ տոնական սեղանին, իմ հյուրերին թեյ խմելու աշնանային սեզոնին, երբ կարելի է գնել թարմ, քաղցր և հյութալի սալոր:
Ի դեպ, սալորի փոխարեն կարելի է վերցնել այլ հատապտուղներ և մրգեր:
Սալորով կարկանդակ. Բաղադրիչները
_ Ալյուր 170 գ
_ Փխրեցուցիչ 1 տուփ
_Շաքարավազ 40 գ
_1 Պտղունց աղ
_Վանիլին ըստ ճաշակի
_Կարագ 70 գ
_Ձու 1 հատ
_Օսլա 1 ճաշի գդալ
_Սալոր 600 գ
_Դարչին, շաքարի փոշի ըստ ճաշակի
Սալորով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի, շաքարավազի, վանիլի հետ՝ ըստ ճաշակի։
_Ավելացնել քերած կամ մանր կտրատած կարագը և զանգվածը տրորել փշրանքների նման։
_Մեջը կոտրել ձուն և խմորը հունցել պլաստիլինի խտության։
_ 22 սմ տրամագծով կաղապարը ծածկել յուղաթղթով։
_Խմորը դնել մեջը, կողքերը ձևավորել, 10 րոպեով դնել սառնարանում։
_Սալորը պետք է լինի պինդ, ոչ գերհասունացած: Կտրել դրանք մեջտեղից ու կորիզը հանել։
_Խմորը հանել սառցախցիկից, հատակին և կողքերին օսլա ցանել։
_Վրան դնել սալորի շերտերը:
_Շաքարի փոշին ու դարչինը խառնել ըստ ճաշակի և լավ ցանել սալորի վրա։
_Թխել կարկանդակը 180 աստիճանով մոտ 40 րոպե, բայց ուղղորդվեք ձեր ջեռոցով։
Թողնել թխվածքը սառչի ձևամանի մեջ, որպեսզի թխելու ժամանակ օսլայի հետ խառնած սալորի հյութը լավ սառչի։
Կաղապարից հանել և սեղանին մատուցել այս անուշահոտ ու ախորժելի նրբաճաշակությունը։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սալորով բիսկվիթ