Եվ այսպես առաջարկում ենք մի աղանդեր՝ Սերուցքային թխվածք հատապտուղներով, որը կարելի է պատրաստել դրանցից բոլորի դեպքում: Սա թեթև թխվածք է, որը հիշեցնում է սուֆլե:
Սերուցքի և սպիտակ շոկոլադի նուրբ համադրություն՝ առանց մի գդալ ալյուրի և նույնիսկ առանց ձվի: Համարյա եթերային աղանդեր՝ հատապտղային նոտաներով:
Ի դեպ, միանգամից կարող եք օգտագործել մի քանի հատապտուղ: Օրինակ՝ բալ, հապալաս, հաղարջ և ազնվամորի: Ամեն ինչից մի քիչ: Կարող եք պատրաստել փոքրիկ ամաններով, կամ մեկ ընդհանուր ձևամանում:
Սերուցքային թխվածք հատապտուղներով. Բաղադրությունը
_Ազնվամորի 200 գ
_Հաղարջ 50 գ
_Հապալաս 50 գ
_Բալ 50 գ
_Սպիտակ շոկոլադ 150 գ
_Սերուցք 150 մլ
_Կիտրոնի կեղևի քերուկ 1 ճաշի գդալ
_Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
Սերուցքային թխվածք հատապտուղներով. Պատրաստման եղանակը
_Բաղադրիչների նշված քանակը բավարար է մոտ 4 փոքր կամ մեկ մեծ ձևամանի համար: Լցնել ազնվամորին ձեր նախընտրած ձևամանների մեջ, շաղ տալ մեկ կիտրոնի կեղևի քերուկով և մի կողմ դնել հատապտուղները:
_Հալեցնել սպիտակ շոկոլադը ջրային բաղնիքում: Առանձին սերուցքը եռացնել և, երբ շոկոլադը հալվի, խառնեք դրա հետ: Մի քանի րոպե խառնել, մինչև շոկոլադը լիովին լուծվի և թող խառնուրդը մի փոքր սառչի:
_Կրեմի մի մասը լցնել ազնվամորու վերևում, ավելացնել հապալասը: Լցնել կրեմը դրա վրա, զարդարել հատապտուղներով (հաղարջ և կեռաս) և ցանել շաքարի փոշի:
_Թխել աղանդերը նախապես տաքացրած ջեռոցում 5 րոպե: Սերուցուցքային աղանդերի վերին մասը պետք է լինի ոսկե դարչնագույն:
Սպիտակ շոկոլադով և սերուցքով աղանդեր կարելի է պատրաստել ամբողջ տարվա ընթացքում, բայց միայն ամռանը կարելի է գնահատել դրա իրական համը: Դուք կարող եք զարդարել այն հատապտուղներով թխելուց առաջ կամ հետո, կարող եք նաև օգտագործել կոկոս, շոկոլադ կամ կակաո: Երբ սառն է, այս աղանդերը կունենա բոլորովին այլ կառուցվածք, ուստի խորհուրդ ենք տալիս տաք վիճակում մատուցել:
Սերուցքային թխվածքը հատապտուղներով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: