Այսօր համեղ ուտեստների շարքից կպատրաստենք Սթեյք սպանախի սոուսով։ Ներկայացնում եմ հեշտ և արագ պատրաստվող Տավարի միս կամ համեղ ընթրիք պատրաստելու արագ տարբերակ։ Սթեյքի ապարատ ես դեռ չեմ գնել, ուստի միասին կպատրաստենք տապակի մեջ։
Սթեյք Սպանախի սոուս․ ի՞նչ է պետք
_Տավարի փափկամիս — 400 գր․
_Սպանախ — 1 կապ
_Սերուցք ցածր յուղայնության կամ կաթ բարձր յուղայնության — 1 բաժակ
_Համեմունքներ՝ չիլի կծու, չորացրած աջիկա, սխտորի փոշի, ծիթրոն, սթեյքի համեմունք հատուկ
Սթեյք Սպանախի սոուսով․ Ինչպես պատրաստել
_Տավարի փափկամիս են վերցնում ոչ շատ հաստ, առանց ջլերի կամ յուղի
_Համեմում ենք․ ես աղ, պղպեղ, կարմիր չիլի և չոր աջիկա եմ ցանում, հատուկ սթեյքի համար նախատեսված պատրաստի համեմունք և սխտորի փոշի շաղ տալիս, նաև ծիթրոն կարելի է
_Համեմելուց փակում կերակրի թաղանթով ծածկում, և մի քանի ժամով սառնարան դնում
_Տաք տապակի մեջ ձիթայուղ ենք լցնում եմ և սառնարանից հանված մսակտորները դնում տապակի մեջ սկսում տապակել բոլոր կողմերից
_Քանի որ մեր խոհանոցում մասնագիտական սթեյքի ապարատ չունենք, ապա ստիպված տապակի կափարիչը փակած ամեն կողմից մոտ 5-10 րոպե կեփենք՝ մսակտորի հաստությունից կախված
_Առանց կափարիչ յուրաքանրյուր կողմից էլ մոտ 5 րոպե կտապակեն և կարող ենք արդեն հանել կրակից
_Կիսահում Սթեյք սիրողները կիսով չափ կկրճատեն պատրաստման այս ժամանակահատվածը
_Տապակից հանենք մսակտորները
_Նույն տապակի մեջ այժմ կտրատված սպանախ լցնենք և կափարիչը փակ մոտ 2-3 րոպե թողնենք
_Կափարիչը բացում ենք ծավալով եռակի փոքրացավ, խառնենք և վրան ավելացնենք սերուցք ցածր յուղայնության կամ կաթ բարձր յուղայնության մոտ 1 բաժակ
_Աղ չենք ավելացնում, մսակտորը բավականաչափ աղով համեմված է
_Հենց սերուցքը եփվի՝ մսակտորները վերադարձնում ենք սոուսի մեջ, յուրաքանչյուր կողմից 2-3 րոպե եփում և վերցնում ենք կրակից
_Փափուկ հյութեղ Սթեյք ստացանք համեղ սոուսով։
Սթեյք Սպանախի սոուսով Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։