Խոզի կամ տավարի լեզուն պարզապես երկրորդային մթերք չէ: Եթե ճիշտ պատրաստեք, լեզուն վերածվում է նրբահամ խորտիկի: Իրականում, խորհրդային տարիներին այս ապրանքը կարելի էր ձեռք բերել միայն «տակից»: Բայց հիմա ամեն ինչ կարելի է հեշտությամբ գտնել խանութներում, ուստի ինչու՞ համեղ խորտիկ չպատրաստել տոնական սեղանի համար:
Այսօր ձեզ կպատմենք, թե ինչպես պատրաստել սխտորով մարինացված լեզու: Բաղադրիչների այս քանակից ստացվում է կես լիտրանոց բանկայով կծու նախուտեստ:
Սխտորով մարինացված լեզու. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Խոզի լեզու 500 գ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Խնձոր 2 հատ
_Սամիթ 1 փունջ
_Ձիթապտղի յուղ 100 մլ
_Խնձորի քացախ 20 մլ
_Սոյայի սոուս 40 մլ
_Շաքար 1 թեյի գդալ
_Աղացած կարմիր պղպեղ 0.25 թեյի գդալ
Սխտորով մարինացված լեզու. Պատրաստման եղանակը
_Լվանալ լեզուն և հեռացնել այն ավելցուկային մասերը, ինչպիսիք են ձգողական ջլերը և երակները և այլն: Ավելի լավ է լեզուն թողնել 30 րոպե սառը ջրի մեջ, ապա կրկին լվանալ, որպեսզի անպայման հեռացվեն բոլոր ավելորդ մասերը: Այնուհետև լեզուն եփեք աղ արած ջրի մեջ մինչև փափկի: Դրա համար պետք է մոտավորապես 1-2 ժամ:
_Պատրաստել մարինադը: Դրա համար խառնել 20 մլ խնձորի քացախը 100 մլ ձիթայուղով:
_Այնուհետև ավելացնել 40 մլ սոյայի սոուսը, կարմիր պղպեղը, շաքարը:
_Մանր կտրատեք սամիթը: Մաքրել 2 խնձոր և հեռացնել սերմերը: Կտրեք թթու խնձորները հաստ շերտերով: Այժմ հարկավոր է խնձորները դնել ջեռոցում 200 աստիճանի տակ` 5-8 րոպե: Կարող եք օգտագործել միկրոալիքային վառարան:
_Անցկացնել սխտորի 2 պճեղը ճզմիչով: Եփած խոզի լեզուն կտրատել բարակ շերտերով:
_Մանրացված լեզուն և սխտորը լցնել մաքուր, ստերիլիզացված բանկայի մեջ, բոլոր բաղադրիչները շարել շերտերով: Նախ, լցնել 1 ճաշի գդալ մարինադ, վերևում դնել մի շերտ լեզու, սամիթ և խնձոր: Լցնել բանկան այս եղանակով մինչև վերջ:
_Մնացած մարինադը լցնել խոզի լեզվի վրա: Կափարիչով փակել բանկան և թող մարինացվի 6-8 ժամվա ընթացքում:
Նրանք, ովքեր չեն սիրում նման ուտեստներ, պարզապես երբեք չեն ճաշակել սխտորով մարինացված լեզու: Թեթևակի կծու այս նախուտեստը հիանալի կերպով համադրվում է խաշած երիտասարդ կարտոֆիլի հետ: Հարմար է նաև թունդ ալկոհոլային ընպելիքների հետ:
Սխտորով մարինացված լեզուն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ: