Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Համեղ, խրթխրթան խմորեղեն սուրճի սեղանի համար
Սուրճի համով այս համեղ թխվածքաբլիթները բավական չոր են: Դրանք հենց նրանց համար են, ովքեր սիրում են խրթխրթան խմորեղեն, կամ ուտելուց առաջ սիրում են թխվածքաբլիթները թաթախել կաթի մեջ:
Содержание
Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Սուրճ (լուծվող) — 1 ճաշի գդալ
- Եռացող ջուր — 1 ճաշի գդալ
- Ալյուր — 160 գ
- Շաքարի փոշի — 95 գ
- Կարագ (մարգարին) — 90 գ
- Փխրեցուցիչ — 1/4 թեյի գդալ
Սուրճով թխվածքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Կարագը նախապես հանեք սառնարանից, որպեսզի այն փափկի սենյակային ջերմաստիճանում:
- Խառնել մի ճաշի գդալ լուծվող կամ հատիկավոր սուրճ մի ճաշի գդալ եռացրած ջրի հետ: Մանրակրկիտ խառնել, որ ոչ մի գունդ չմնա:
- Ավելացնել շաքարի փոշին փափուկ կարագի վրա և տրորել: Կարագը կարող է փոխարինվել մարգարինով, իսկ շաքարի փոշին կարելի է փոխարինել հատիկավոր շաքարով: Բայց դուք պետք է հաշվի առնեք, որ հատիկավոր շաքարը պատրաստի թխվածքաբլիթի մակերեսին փոքր մութ բծեր կթողնեն:
- Ավելացնել սուրճի խառնուրդը և խառնել: Ավելացնել ալյուր և փխրեցուցիչ, խմորը հունցել: Ստացվում է ճկուն և ոչ կպչուն խմոր:
- Ընկույզից մի քիչ փոքր 5-7 գնդիկ արեք, սեղմեք յուրաքանչյուր գնդիկի վրա պատառաքաղով, միաժամանակ հարթեցնելով և նախշելով մակերեսը:
- Շարունակեք այս գործողությունը, մինչև խմորը վերջանա: Միանգամից շատ գնդիկներ մի արեք, քանի որ դրանք կչորանան, և երբ պատառաքաղով սեղմեք, բլիթների եզրերը ճաք են տալիս:
- Եթե ուզում եք, կարող եք հանգիստ կրկնապատկեք փխրեցուցիչը, այդպես թխվածքաբլիթները կդառնան ավելի փխրուն:
- Բլիթները տեղափոխեք յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի մեջ:
- 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում թխել մոտ 20 րոպե:
Սուրճով թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ