Բոլորովին վերջերս ես հայտնաբերեցի Սպիտակաձավարով բուլկիներ պատրաստելու նոր բաղադրատոմս, որն ապշեցնում է իր շքեղությամբ և քնքշությամբ։ Խմորիչով խմորի առանձնահատկությունն այն է, որ հիմնական բաղադրիչներից մեկը սպիտակաձավարն է։
Նման խմորեղեն պատրաստելիս կարող եք փորձարկել՝ ավելացնել տարբեր բաղադրիչներ։ Խմորի մեջ կարելի է լցնել չամիչ կամ կտրատած ընկույզ։ Նաև այս բլիթներին կարելի է ավելացնել շոկոլադի կտորներով, որոնք թխելու ընթացքում կհալչեն՝ տալով համեղ բուրմունք և համ։
Կարող եք օգտագործել նախաճաշից հետո մնացած շիլա կամ եփեք այն հենց այս բաղադրատոմսի համար։ Դրա համար ջուրը կաթսայի մեջ եռացնել: Ավելացնել շաքարավազ և 1 պտղունց աղ: Սպիտակաձավարը բարակ հոսքով լցնել՝ անընդհատ խառնելով։ Եռալուց հետո եփել 2 րոպե։ Այնուհետև ծածկել այն կափարիչով և թողնել 10 րոպե, որպեսզի ուռչի։
Սպիտակաձավարով բուլկիներ. Բաղադրիչներ
_ Ձու 2 հատ
_ Շաքարավազ 100 գ
_ Խմորիչ 25 գ
_ Սպիտակաձավար 300 գ
_ Աղ 1 պտղունց
_ Ցորենի ալյուր 600 գ
_ Կաթ 150 մլ
_ Կարագ 100 գ
_ Օսլա 150 գ
Սպիտակաձավարով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_ Ձուն հարել շաքարավազի և աղի հետ։ Ավելացնել եփած շիլան, սեղմված խմորիչը և հալեցրած կարագը։ Ամեն ինչ հարել հարիչով։
_ Լցնել տաք կաթը։ Այնուհետև ավելացնել ցորենի ալյուրն ու օսլան։
_ Խմորը հունցել 10 րոպե, ծածկել և թողնել տաք տեղում 50 րոպե:
_ Խմորը բաժանել 15 հավասար մասերի։ Գնդիկներ անել, այնուհետև յուրաքանչյուրից երշիկ ձևավորել և դրանցից 5 հյուսք ձևավորել։
_ Դնել հյուսքերը յուղաթուղթ փռած տապակի մեջ։ Ծածկել և թողնեք 30 րոպե։
_ Հասունացած բուլկիներին հարած ձվի դեղնուց քսել։
_ 25 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
_ Պատրաստի բուլկիներին ցանել շաքարի փոշի և մատուցել սեղանին։
Հավատացեք, դրանք ավելի արագ կանհետանան, քան դուք սեղանին կբերեք թեյը։ Պարզապես անիրատեսական է դիմակայել նման բուրավետ տնական թխվածքին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Հեշտ բուլկի կրուասաններ