Սև հաղարջի ջեմ. Ցուրտ եղանակին այս քաղցրությունը կարբեցնի ամառվա համով
Ձմռան համար այս ջեմը կարելի է պատրաստել պեկտին պարունակող հատապտուղներից, իսկ սև հաղարջը դրանցով շատ հարուստ է:
Պատրաստման կարճ ժամանակը թույլ է տալիս պահպանել հաղարջի բոլոր վիտամինները, և ինձ հատկապես դուր է գալիս այս բաղադրատոմսը, քանի որ ջեմի մեջ կեղևի կամ սերմերի մնացորդներ չեն մնում:
Սև հաղարջի ջեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սև հաղարջ 3 կգ
- Շաքարավազ 3 կգ
- Ջուր 1 բաժակ
Սև հաղարջի ջեմ. Պատրաստման եղանակը
- Մաքրել հաղարջը ճյուղերից, լվանալ և լցնել քամոցի մեջ, որ ամբողջ ջուրը քամվի:
- Ծածկել շաքարի կեսով:
- Խառնել, ավելացնել մի բաժակ ջուր:
- Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման:
- Եփել ցածր կրակի վրա 7-10 րոպե՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը:
- Դրանից հետո թողեք, որ հաղարջը մի փոքր սառչի, մանրացրեք բլենդերի մեջ և անցկացնել մաղով, որպեսզի աշխատանքային զանգվածի մեջ սերմեր և կեղևի կտորներ չմնան:
- Արդեն մշակված զանգվածը լցնել թասիկի մեջ:
- Եռացնել, ավելացնել շաքարի երկրորդ կեսը, տասը րոպե եփել թույլ կրակի վրա, երբեմն խառնելով:
- Պարբերաբար պետք է հեռացնել փրփուրը:
- Տաք ջեմը պետք է անմիջապես լցվի չոր ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակվի: Տաք վիճակում այս զանգվածը ջրիկ է, բայց սառչելուց հետո այն դառնում է բավական թանձր:
Սև հաղարջի ջեմը պատրաստ է: Դուք կարող եք այն պահել սենյակային ջերմաստիճանում:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Ծիրանի կոնֆիտյուր