Սև հաղարջի ջեմ. Ցուրտ եղանակին այս քաղցրությունը կարբեցնի ամառվա համով

Սև հաղարջի ջեմ Պահածոներ

Սև հաղարջի ջեմ. Ցուրտ եղանակին այս քաղցրությունը կարբեցնի ամառվա համով

Ձմռան համար այս ջեմը կարելի է պատրաստել պեկտին պարունակող հատապտուղներից, իսկ սև հաղարջը դրանցով շատ հարուստ է:

Պատրաստման կարճ ժամանակը թույլ է տալիս պահպանել հաղարջի բոլոր վիտամինները, և ինձ հատկապես դուր է գալիս այս բաղադրատոմսը, քանի որ ջեմի մեջ կեղևի կամ սերմերի մնացորդներ չեն մնում:

Սև հաղարջի ջեմ

Սև հաղարջի ջեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սև հաղարջ 3 կգ
  • Շաքարավազ 3 կգ
  • Ջուր 1 բաժակ

Սև հաղարջի ջեմ

Սև հաղարջի ջեմ

Սև հաղարջի ջեմ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել հաղարջը ճյուղերից, լվանալ և լցնել քամոցի մեջ, որ ամբողջ ջուրը քամվի:
  2. Ծածկել շաքարի կեսով:
  3. Խառնել, ավելացնել մի բաժակ ջուր:
  4. Դնել կրակի վրա, հասցնել եռման:
  5. Եփել ցածր կրակի վրա 7-10 րոպե՝ պարբերաբար հեռացնելով փրփուրը:
  6. Դրանից հետո թողեք, որ հաղարջը մի փոքր սառչի, մանրացրեք բլենդերի մեջ և անցկացնել մաղով, որպեսզի աշխատանքային զանգվածի մեջ սերմեր և կեղևի կտորներ չմնան:
  7. Արդեն մշակված զանգվածը լցնել թասիկի մեջ:
  8. Եռացնել, ավելացնել շաքարի երկրորդ կեսը, տասը րոպե եփել թույլ կրակի վրա, երբեմն խառնելով:
  9. Պարբերաբար պետք է հեռացնել փրփուրը:
  10. Տաք ջեմը պետք է անմիջապես լցվի չոր ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակվի: Տաք վիճակում այս զանգվածը ջրիկ է, բայց սառչելուց հետո այն դառնում է բավական թանձր:

Սև հաղարջի ջեմ

Սև հաղարջի ջեմ

Սև հաղարջի ջեմը պատրաստ է: Դուք կարող եք այն պահել սենյակային ջերմաստիճանում:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Ծիրանի կոնֆիտյուր

Խնդրում ենք Գնահատեք