Փորձեք տանը վարդի թերթիկներով լիկյոր պատրաստել: Նրա գլխապտույտ (բառի բուն իմաստով) բույրը ձեզ կհիացնի:
Դուք կարող եք ոչ միայն հիանալ վարդի ծաղկմամբ, այլև առավելագույնս օգտագործել այն։ Ծաղկաթերթերը պարունակում են բազմաթիվ օգտակար նյութեր: Վիտամիններն ու եթերային յուղերը դրանց միայն փոքր մասն են։ Ուստի արժե վայելել ինչպես այս ծաղկի բույրը, այնպես էլ նրա համը։
Ավելի լավ բան չկա, քան բուրավետ և համեղ լիկյոր պատրաստելը: Այս ծաղկային ըմպելիքը կդառնա ձեր սիրելին:
Որպեսզի լիկյորը հիանալի ստացվի, պետք է հիշել կարևոր նրբերանգներ. Նախ ընտրեք տարաներ, որը ամուր փակվում են: Երկրորդ, վերցրեք միայն մեծ մուգ կարմիր վարդեր, որոնց թերթիկները լավ գունավորված են: Երրորդ, մի մոռացեք ակտիվորեն թափահարել շիշը կամ բանկան առաջին 2 շաբաթվա ընթացքում, մինչև լիկյորի գույնը դառնա շատ հագեցած:
Վարդի թերթիկներով լիկյոր. Բաղադրիչներ
_Օղի 500 մլ
_Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ
_Վարդի թերթիկներ 2 բաժակ
_Ջուր 300 մլ
_Շաքարավազ 200 գ
Վարդի թերթիկներով լիկյոր. Պատրաստման եղանակը
_ 4 մեծ վարդերի թերթիկներն առանձնացնել, լվանալ և թողնել, որ չորանան։
_Թերթիկները լցնել շշի կամ բանկայի մեջ, վրան ավելացնել օղին։
_Կափարիչով ամուր փակել և 14 օր դնել մութ, չոր տեղում։
_Ամեն առավոտ և երեկոյան շիշը լավ թափահարեք:
_14 օր անց քամել ըմպելիքը և հեռացնել թերթիկները։
_Եռացրած ջրի մեջ լուծել շաքարավազը, թողնել, որ սառչի։
_Ավելացնել կիտրոնաթթու, մանրակրկիտ խառնել։
_Լցնել արդեն գունավորված օղու մեջ։ Լավ խառնել, լցնել շշերի մեջ և դնել մութ տեղում ևս 14 օր։
Իհարկե, ամենահամեղ լիկյորը կստացվի ձեր ձեռքով աճեցված վարդերից: Չէ՞ որ միայն այդ դեպքում դուք ամեն ինչ կիմանաք նրանց մասին, և կարիք չեք ունենա անհանգստանալու ծաղիկների որակի համար։ Անպայման փորձեք այս լիկյորը և հյուրասիրեք բոլորին:
Բարի ախորժակ: