Վարդի թերթիկներով լիկյոր. Տնական թեթև ալկոհոլային խմիչք խենթացնող բույրով 

Վարդի թերթիկներով լիկյոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փորձեք տանը վարդի թերթիկներով լիկյոր պատրաստել: Նրա գլխապտույտ (բառի բուն իմաստով) բույրը ձեզ կհիացնի:

Դուք կարող եք ոչ միայն հիանալ վարդի ծաղկմամբ, այլև առավելագույնս օգտագործել այն։ Ծաղկաթերթերը պարունակում են բազմաթիվ օգտակար նյութեր: Վիտամիններն ու եթերային յուղերը դրանց միայն փոքր մասն են։ Ուստի արժե վայելել ինչպես այս ծաղկի բույրը, այնպես էլ նրա համը։

Վարդի թերթիկներով լիկյոր

Ավելի լավ բան չկա, քան բուրավետ և համեղ լիկյոր պատրաստելը: Այս ծաղկային ըմպելիքը կդառնա ձեր սիրելին:

Որպեսզի լիկյորը հիանալի ստացվի, պետք է հիշել կարևոր նրբերանգներ. Նախ ընտրեք տարաներ, որը ամուր փակվում են: Երկրորդ, վերցրեք միայն մեծ մուգ կարմիր վարդեր, որոնց թերթիկները լավ գունավորված են: Երրորդ, մի մոռացեք ակտիվորեն թափահարել շիշը կամ բանկան առաջին 2 շաբաթվա ընթացքում, մինչև լիկյորի գույնը դառնա շատ հագեցած:

Վարդի թերթիկներով լիկյոր

Վարդի թերթիկներով լիկյոր. Բաղադրիչներ

_Օղի 500 մլ

_Կիտրոնաթթու 1 թեյի գդալ

_Վարդի թերթիկներ 2 բաժակ

_Ջուր 300 մլ

_Շաքարավազ 200 գ

Վարդի թերթիկներով լիկյոր

Վարդի թերթիկներով լիկյոր. Պատրաստման եղանակը

_ 4 մեծ վարդերի թերթիկներն առանձնացնել, լվանալ և թողնել, որ չորանան։

_Թերթիկները լցնել շշի կամ բանկայի մեջ, վրան ավելացնել օղին։

_Կափարիչով ամուր փակել և 14 օր դնել մութ, չոր տեղում։

_Ամեն առավոտ և երեկոյան շիշը լավ թափահարեք:

_14 օր անց քամել ըմպելիքը և հեռացնել թերթիկները։

_Եռացրած ջրի մեջ լուծել շաքարավազը, թողնել, որ սառչի։

_Ավելացնել կիտրոնաթթու, մանրակրկիտ խառնել։

_Լցնել արդեն գունավորված օղու մեջ։ Լավ խառնել, լցնել շշերի մեջ և դնել մութ տեղում ևս 14 օր։

Վարդի թերթիկներով լիկյոր

Իհարկե, ամենահամեղ լիկյորը կստացվի ձեր ձեռքով աճեցված վարդերից: Չէ՞ որ միայն այդ դեպքում դուք ամեն ինչ կիմանաք նրանց մասին, և կարիք չեք ունենա անհանգստանալու ծաղիկների որակի համար։ Անպայման փորձեք այս լիկյորը և հյուրասիրեք բոլորին:

Բարի ախորժակ:

Խնդրում ենք Գնահատեք