Պատրաստեք ձմռան համար շատ համեղ վարունգի աղցան: Այն կարող է օգտագործվել որպես անկախ ուտեստ, կամ ծառայել որպես կարտոֆիլի, մսի և ձկան մատուցման կողմնակի ուտեստ:
Ընդունված է, որ պահածոյացնում, կամ մարինացնում են փոքրիկ ու նուրբ վարունգները, բայց մենք որոշել ենք առաջարկել բաղադրատոմս, որի համար հարմար են մեծ ու գերհասած վարունգներ:
Եթե մինչև այս պահը չգիտեիք ինչ անել հասած վարունգի հետ, ապա այս բաղադրատոմսը լավագույն ելքը կլինի:
Վարունգի աղցան. Բաղադրիչները.
_Վարունգ — 2 կգ
_Սոխ — 200 գր
_Սամիթ — 1 փունջ
_Քացախ (9%) — 150 մլ
_Բուսական յուղ — 150 մլ
_Շաքարավազ — 150 գր
_Աղ — 2 ճաշի գդալ
_Աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ
* Նշված քանակի մթերքներից ստացվում է 0,5 լիտրանոց 3 բանկա:
Վարունգի աղցան. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
_Եթե վարունգներ բավականին մեծ են և հաստ կեղևով, ապա պետք է դրանք մաքրել, իսկ եթե վարունգները երիտասարդ են, ապա բավարար կլինի պարզապես դրանք կտրել:
_Այսպիսով, պատրաստված վարունգները կտրատել շրջանակներով և դնել խորը ամանի մեջ:
_Կտրատել կանաչիները և սոխը:
_Պատրաստված վարունգը, կանաչիները և սոխը լցնել խորը ամանի մեջ: Ավելացնել շաքար, աղ, քացախ, բուսական յուղ և աղացած սև պղպեղ:
_Թողնել աղցանը մարինացվի 3-4 ժամ ՝ երբեմն խառնելով: Նշված ժամանակից հետո վարունգը շատ հյութ կտա:
_Այժմ լցնում ենք մարինացված աղցանը ստերիլիզացված բանկաների մեջ և վրան լցնել արդյունքում ստացված հյութով:
_Աղցանով բանկաները պետք է մանրէազերծել 10-12 րոպե ՝ ծածկելով կափարիչներով:
_Դրանից հետո փակել բանկաները, դրանք գլխիվայր շրջելուց հետո լավ ծածկել և թողնել, որ ամբողջովին սառչեն:
Վարունգի աղցանը պատրաստ է: Պահածոյի բանկաները պահել մութ, սառը վայրում մինչև ձմեռ:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Բրոկոլիի թթու