Վարունգի աղցան. Անուշաբույր պահածո ձմեռվա համար

Վարունգի աղցան Պահածոներ

Պատրաստեք ձմռան համար շատ համեղ վարունգի աղցան: Այն կարող է օգտագործվել որպես անկախ ուտեստ, կամ ծառայել որպես կարտոֆիլի, մսի և ձկան մատուցման կողմնակի ուտեստ:

Ընդունված է, որ պահածոյացնում, կամ մարինացնում են փոքրիկ ու նուրբ վարունգները, բայց մենք որոշել ենք առաջարկել բաղադրատոմս, որի համար հարմար են մեծ ու գերհասած վարունգներ:

Եթե մինչև այս պահը չգիտեիք ինչ անել հասած վարունգի հետ, ապա այս բաղադրատոմսը լավագույն ելքը կլինի:

Վարունգի աղցան
Վարունգի աղցան. Բաղադրիչները.

_Վարունգ — 2 կգ

_Սոխ — 200 գր

_Սամիթ — 1 փունջ

_Քացախ (9%) — 150 մլ

_Բուսական յուղ — 150 մլ

_Շաքարավազ — 150 գր

_Աղ — 2 ճաշի գդալ

_Աղացած սև պղպեղ — 1 թեյի գդալ

* Նշված քանակի մթերքներից ստացվում է 0,5 լիտրանոց 3 բանկա:

Վարունգի աղցան

Վարունգի աղցան

Վարունգի աղցան. Պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ

_Եթե վարունգներ բավականին մեծ են և հաստ կեղևով, ապա պետք է դրանք մաքրել, իսկ եթե ​​վարունգները երիտասարդ են, ապա բավարար կլինի պարզապես դրանք կտրել:

_Այսպիսով, պատրաստված վարունգները կտրատել շրջանակներով և դնել խորը ամանի մեջ:

_Կտրատել կանաչիները և սոխը:

_Պատրաստված վարունգը, կանաչիները և սոխը լցնել խորը ամանի մեջ: Ավելացնել շաքար, աղ, քացախ, բուսական յուղ և աղացած սև պղպեղ:

_Թողնել աղցանը մարինացվի 3-4 ժամ ՝ երբեմն խառնելով: Նշված ժամանակից հետո վարունգը շատ հյութ կտա:

_Այժմ լցնում ենք մարինացված աղցանը ստերիլիզացված բանկաների մեջ և վրան լցնել ​​արդյունքում ստացված հյութով:

_Աղցանով բանկաները պետք է մանրէազերծել 10-12 րոպե ՝ ծածկելով կափարիչներով:

_Դրանից հետո փակել բանկաները, դրանք գլխիվայր շրջելուց հետո լավ ծածկել և թողնել, որ ամբողջովին սառչեն:

Վարունգի աղցան

Վարունգի աղցան

Վարունգի աղցանը պատրաստ է: Պահածոյի բանկաները պահել մութ, սառը վայրում մինչև ձմեռ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Բրոկոլիի թթու

Խնդրում ենք Գնահատեք