Եթե ինչ-որ բան եք փնտրում, որ հագեցնող կլինի, համեղ ու նաև պարզ եղանակով կպատրաստվի, քանի որ ժամանակը սովորաբար քիչ է կյանքի այս ռիթմում, ապա, մենք կօգնենք այդ հարցում: Առաջարկում ենք մի քանի պարզ քայլով, և ամենապարզ մթերքներով պատրաստել համեղ ընթրիք:
Այս ուտեստը հարմար է պատրաստել, քանի որ այն միաժամանակ երկու տապակում է պատրաստվում և ավելի արագ է ստացվում: Բաղադրատոմսում խոզի միսը կարելի է հեշտությամբ փոխարինել խոզապուխտով կամ երշիկներով: Պետք է միայն հաշվի առնել, որ պատրաստման ժամկետը կփոխվի:
Մսով տապակած կարտոֆիլի ամենահետաքրքիր բաղադրիչը կարագն է: Այն հազվադեպ է ավելացվում: Բայց դա անհրաժեշտ է, որպեսզի բանջարեղենը հյութալի մնա:
Տապակած կարտոֆիլ մսով. Բաղադրությունը
_Կարտոֆիլ 1.5 կգ
_Սոխ 1 հատ
_Խոզի միս 400 գ
_Կարագ 50 գ
_Արևածաղկի ձեթ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղը (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
Տապակած կարտոֆիլ մսով. Պատրաստման եղանակը
_Կարտոֆիլը մաքրել, կտրատել բարակ շերտերով և լվացեք սառը ջրով:
_Մաքրել և կտրատել սոխը: Խոզի միսը կտրել միջին չափի կտորներով:
_Տաքացնել արևածաղկի ձեթը թավայի մեջ և տապակել կարտոֆիլը մինչև ոսկե դարչնագույնը: Ավելացնել մի քիչ կարագ և խառնել:
_Տաքացնել յուղը երկրորդ թավայի մեջ, ավելացնել մսի կտորները, կտրատած սոխը և տապակել:
_Կարտոֆիլին ավելացնել սոխով տապակած միսը ևս մի քիչ կարագ ավելացնել, խառնել և ծածկել կափարիչով:
_10 րոպե հետո ավելացնել աղ և պղպեղ` ըստ ճաշակի և զգուշորեն խառնել:
Տապակած կարտոֆիլ մսով պատարստելու համար շատ քիչ բաղադրիչներ են պահանջվում: Բայց նրանց ընտրությունը պետք է լուրջ վերաբերվել: Ընտրեք ոչ փխրուն կարտոֆիլ: Այն ավելի կպահպանի իր ձևը, երբ տապակվի: Իսկ տապակը պետք է լինի հաստ պատերով, որովհետև այն հավասարապես է տաքանում և ուտեստը հիանալի է տապակվում:
Տապակած կարտոֆիլը մսով պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլ ջեռոցում