Ելակով Տորթ և եփովի կրեմով. Տնական հիասքանչ աղանդեր, որը պատրաստելու լավագույն ժամանակն է ամառը

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տարտ ելակով կամ յուրահատուկ ելակով տորթ և եփովի կրեմով. Տնական հիասքանչ աղանդեր, որը պատրաստելու լավագույն ժամանակն է ամառը:

Թարմ բանջարեղենի, մրգերի և հատապտուղների քանակը պարզապես խենթացնում է: Հետեւաբար, ժամանակն է պատրաստել ինչ-որ համեղ բան: Այս անգամ մենք ցույց կտանք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել անհավատալի համեղ տարտ ելակով և եփովի կրեմով:

Պատրաստման եղաանակը շատ պարզ է, դասական` շաքարավազով խմորի հիմքի վրա լցվում է միջուկի շերտ: Մեր դեպքում դա կրեմ է և թարմ ելակ: Այս համեղ կարկանդակը պատրաստելու համար հարկավոր չէ հրուշակագործ լինել: Ելակով նուրբ տարտը կպատրաստի նույնիսկ անփորձ տանտիրուհին և սա կդառնա պատրաստողի ֆիրմային բաղադրատոմսը:

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով
Տարտ ելակով և եփովի կրեմով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 270 գ
  • Եգիպտացորենի օսլա 20 գ
  • Կաթ 300 մլ
  • Շաքար 60 գ
  • Կարագ 175 գ
  • Շաքարի փոշի 40 գ
  • Ձվի դեղնուց 4 հատ
  • Ելակ 500 գ
  • Աղ մի պտղունց.

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորի համար 250 գ ալյուրը խառնել փոշի շաքարի և աղի հետ: Ավելացնել 125 գ քերած սառեցված կարագ: Տրորել զանգվածը մինչև ստանաք փշրանքներ:
  2. Այնուհետև ավելացնել 1 ձու և 1 դեղնուց: Խմորը հունցել, գնդիկ կազմել: Ծածկել այն կպչուն թաղանթով և սառնարանում 1 ժամ պահել պատրաստի տարտի խմորը:
  3. Այս պահին պատրաստեք եփովի կրեմը: Կաթը կաթսայի մեջ խառնել 1/3 շաքարավազի հետ: Հասցնել եռման:
  4. Հարել մնացած դեղնուցները շաքարով: Ավելացնել 20 գ ալյուր և օսլա: Եփած կաթի մեծ մասը լցնել ձվի խառնուրդի մեջ՝ անընդհատ խառնելով զանգվածը խառնիչով: Լցնել կաթը բարակ հոսքով, որպեսզի դեղնուցները չթանձրանան:
  5. Այնուհետև այս խառնուրդի վրա լցնել մնացած կաթը: Կաթսան դնել մարմանդ կրակի վրա և եփել մինչև զանգվածը եռա: Տաք կրեմին ավելացնել 50 գ կարագ: Խառնել մինչև ամբողջությամբ լուծարվի: Կրեմը ծածկել կպչուն թաղանթով և դրեք սառնարանում:
  6. Պատրաստի խմորը գրտնակել բարակ շերտով մագաղաթի 2 թերթերի միջև: Խմորը փռել տարտի ամանի վրա: Հարթեցնել այն հատակի և կողմերի վրա: Կտրել ավելցուկային խմորը: Խմորով ձևամանը դնել կես ժամով սառնարանում: Խմորի վրա փռել մագաղաթյա թերթիկ և ծածկել այն ծանրոցով, կարելի լցնել հատիկեղեն:
  7. Թխել տարտը 20 րոպե 180 աստիճանով: Դրանից հետո հանել ծանրոցը, թուղթը և թխել ևս 10 րոպե:
  8. Լվանալ ելակները, չորացնել և կտրել բարակ կտորներով: Կրեմը լցնել տորթի վրա և հավասարաչափ տարածել: Կրեմի վրա շարել ելակները 1 շերտով: Զարդարել ըստ ցանկության

Տարտ ելակով և եփովի կրեմով

Տարտը ելակով և եփովի կրեմով պատրաստ է: Նման պայծառ դեսերտը կզարդարի ցանկացած տոնական սեղան: Նույն սկզբունքն օգտագործելով՝ կարող եք պատրաստել ազնվամորու կարկանդակ, եթե դա ավելի շատ է դուր գալիս:

Բարի ախորժակ:

Պարզ և համեղ աղանդերի հետաքրքիր բաղադրատոմսի հետ ծանոթացեք տեսանյութում.

Խնդրում ենք Գնահատեք