Տաք շոկոլադ. Ջերմացնող, հաճելի ըմպելիք ցուրտ երեկոյի համար
Անուշաբույր տաք շոկոլադը թեյի, դարչինի և վանիլի թույլ համով, կատարյալ ըմպելիք է ցուրտ սեզոնի համար: Ի դեպ, դա ամբողջ աշխարհում մարդկանց սիրելի հաճույքներից մեկն է:
Իրականում այս բարկ ըմպելիքը հորինել են Հարավային Ամերիկայի հին ցեղերը: Բայց հարկ է նշել, որ այն ժամանակ շոկոլադի համը զգալիորեն տարբերվում էր ժամանակակիցից: Հնդկացիների շրջանում ըմպելիքն առաջին հերթին ծիսական նշանակություն ուներ:
16-րդ դարում շոկոլադը հայտնվեց Իսպանիայում և տարածվեց ամբողջ մայրցամաքում: Շատ չանցած, եվրոպացիները պարզեցին, որ շոկոլադե ըմպելիքը դրական ազդեցություն է ունենում առողջության վրա, և այն ավելի շատ սիրեցին:
Եկեք սովորենք, թե ինչպես պետք է պատրաստել այս հաճելի ըմպելիքը: Այն ի վիճակի է ջերմացնել ցուրտ եղանակին և ուրախացնել ձեզ:
Տաք շոկոլադ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Սև շոկոլադ 85 գ
- Կակաոյի փոշի 2 ճաշի գդալ
- Շաքար 2 ճաշի գդալ
- Կաթ 420 մլ
- Սերուցք 120 մլ
- Դարչին 1 պտղունց
- Վանիլի էքստրակտ 1 թեյի գդալ
- Չիլի պղպեղ 1 պտղունց
Տաք շոկոլադ. Պատրաստման եղանակը
- Միջին չափի կաթսայում խառնել մանրացված շոկոլադը, կակաոն, շաքարավազը և չիլին:
- Դնել այն միջին կրակի վրա և կաթսայի պարունակությունը խառնել, մինչև շոկոլադը սկսի հալվել: Կամաց-կամաց ավելացնել կաթը, այնուհետև յուղալի սերուցքը:
- Ավելացնել դարչինն ու խառնուրդը հասցնել եռման աստիճանի:
- Տապակը հեռացնել կրակից, ավելացնել վանիլի քաղվածքը: Կաթսան ամուր ծածկել և թող մնա մեկ ժամ:
- Նախքան մատուցելը տաքացնել ըմպելիքը մարմանդ կրակի վրա և զարդարել զեֆիրով կամ հարած սերուցքով:
Սա ամենատարածված խմիչքներից մեկն է, որը պատվիրվում է սրճարաններում և ռեստորաններում: Ուրեմն ինչու՞ չպատրաստել այն տանը ձեր սիրելիների համար և վերջում մի կաթիլ հոգի ավելացնել դրան:
Տաք շոկոլադը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տնական լիմոնադ