Տնական կարկանդակ. Արլեկին տորթի նման թխվածք

Տնական կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական կարկանդակ. Արլեկին տորթի նման թխվածք

Ես սիրում եմ թխել պարզ մթերքներով: Երբ ուզում ես որևէ համեղ բան, պարտադիր չէ վազել մթերային խանութ: Իմ ամենասիրած պարզ աղանդերներից մեկը «Արլեկին» տորթն է: Դեռ մանկությանս տարիներին մայրս պատրաստում էր այն և այժմ ինքս եմ թխում այն:

Հաղարջի մուրաբայի փոխարեն կարող եք օգտագործել ջեմ կամ պարզապես քերած հատապտուղներ շաքարով: Չե՞ք սիրում հաղարջ: Ազատորեն օգտագործեք այլ հատապտուղներ:

Տնական կարկանդակ
Տնական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ցորենի ալյուր 3.5 բաժակ
  • Կարագ 250 գ
  • Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
  • Ձու 4 հատ
  • Կակաոյի փոշի 2 ճաշի գդալ
  • Հաղարջի մուրաբա 0.5 բաժակ
  • Սոդա 0.5 թեյի գդալ
  • Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ

Տնական կարկանդակ

Տնական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները դնել սառնարանում:
  2. Կարագը քերել ալյուրի մեջ և ստացված խառնուրդը ձեռքով տրորելով մանրացնում փշրանքների աստիճան:
  3. Ավելացնել կիտրոնի հյութը սոդայի հետ և դեղնուցները, խմորը հունցել այնպես, որ ստացվի յուղոտ փշուրներին նման: Խմորը բաժանել երեք մասի, որոնցից երկուսը փաթեթավորել առանձին տոպրակների մեջ և դնել սառնարանում 30 րոպե:
  4. Մնացած խմորին ավելացնել կակաո և լավ խառնել: Մուգ խմորը փաթաթել տոպրակի մեջ և դնել սառցարանում:
  5. Սպիտակուցներն ու շաքարավազը հարել մինչև պինդ փրփուր ստացվի:
  6. Ձևամանի տակի մասը յուղել և ալյուր ցանել: Նախ, խմորի սպիտակ մասը դնել, այնպես, որ կողեր նույնպես առաջանա, տրորել, որ շերտ ստացվի:
  7. Հաղարջի ջեմը հավասարապես տարածել, ապա քերել շոկոլադե խմորը և կրկին սեղմել:
  8. Քսել մուգ խմորի վրա հարած սպիտակուցներով և վրան քերել մնացած սպիտակ խմորը: Թխել կարկանդակը մեկ ժամ 180-190 ° C ջերմաստիճանում:

Տնական կարկանդակ

Արլեկին տորթի նման կարկանդակը կատարյալ է ընտանեկան թեյի համար: Ցանկության դեպքում հյուրասիրությունը կարող եք զարդարել հատապտուղներով, քերած շոկոլադով կամ անանուխի տերևներով:

Տնական կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պարզ բիսկվիթի պատրաստում

Խնդրում ենք Գնահատեք