Տնական կարկանդակ. Արլեկին տորթի նման թխվածք
Ես սիրում եմ թխել պարզ մթերքներով: Երբ ուզում ես որևէ համեղ բան, պարտադիր չէ վազել մթերային խանութ: Իմ ամենասիրած պարզ աղանդերներից մեկը «Արլեկին» տորթն է: Դեռ մանկությանս տարիներին մայրս պատրաստում էր այն և այժմ ինքս եմ թխում այն:
Հաղարջի մուրաբայի փոխարեն կարող եք օգտագործել ջեմ կամ պարզապես քերած հատապտուղներ շաքարով: Չե՞ք սիրում հաղարջ: Ազատորեն օգտագործեք այլ հատապտուղներ:
Տնական կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ցորենի ալյուր 3.5 բաժակ
- Կարագ 250 գ
- Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
- Ձու 4 հատ
- Կակաոյի փոշի 2 ճաշի գդալ
- Հաղարջի մուրաբա 0.5 բաժակ
- Սոդա 0.5 թեյի գդալ
- Կիտրոնի հյութ 1 ճաշի գդալ
Տնական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
- Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Սպիտակուցները դնել սառնարանում:
- Կարագը քերել ալյուրի մեջ և ստացված խառնուրդը ձեռքով տրորելով մանրացնում փշրանքների աստիճան:
- Ավելացնել կիտրոնի հյութը սոդայի հետ և դեղնուցները, խմորը հունցել այնպես, որ ստացվի յուղոտ փշուրներին նման: Խմորը բաժանել երեք մասի, որոնցից երկուսը փաթեթավորել առանձին տոպրակների մեջ և դնել սառնարանում 30 րոպե:
- Մնացած խմորին ավելացնել կակաո և լավ խառնել: Մուգ խմորը փաթաթել տոպրակի մեջ և դնել սառցարանում:
- Սպիտակուցներն ու շաքարավազը հարել մինչև պինդ փրփուր ստացվի:
- Ձևամանի տակի մասը յուղել և ալյուր ցանել: Նախ, խմորի սպիտակ մասը դնել, այնպես, որ կողեր նույնպես առաջանա, տրորել, որ շերտ ստացվի:
- Հաղարջի ջեմը հավասարապես տարածել, ապա քերել շոկոլադե խմորը և կրկին սեղմել:
- Քսել մուգ խմորի վրա հարած սպիտակուցներով և վրան քերել մնացած սպիտակ խմորը: Թխել կարկանդակը մեկ ժամ 180-190 ° C ջերմաստիճանում:
Արլեկին տորթի նման կարկանդակը կատարյալ է ընտանեկան թեյի համար: Ցանկության դեպքում հյուրասիրությունը կարող եք զարդարել հատապտուղներով, քերած շոկոլադով կամ անանուխի տերևներով:
Տնական կարկանդակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պարզ բիսկվիթի պատրաստում