Այս եղանակով Տնական կարկանդակ պատրաստելու հիմնական առանձնահատկությունն այն է, որ խմոր պատրաստելու համար շատ ժամանակ չեք ծախսում:
Սովորաբար կարկանդակներ են պատրաստում բաղադրիչների ստանդարտ հավաքածուից: Կարկանդակն իրենից ներկայացնում է խմոր, որի ներսում միջուկ է՝ միս, բանջարեղեն կամ մրգեր:
Այսօր մենք առաջարկում ենք թխել պարզ տնական խնձորով կարկանդակ, որի համար խմոր պետք չէ, պարզապես լցրեք բաղադրիչներն իրար վրա ու վերջ: Բացի քերած խնձորից, կարող եք յուրահատուկ համ հաղորդելու համար վերցնել նաև մի քիչ սառեցված կամ թարմ բալ:
Հարմարավետ երեկոյի համար կմնա միայն թեյ պատրաստել։
Տնական կարկանդակ. Բաղադրիչները
_ խնձոր — 1 կգ
_ վանիլին — մի պտղունց
_ալյուր — 180 գ
_փխրեցուցիչ — 8 գ
_ սպիտակաձավար — 180 գ
_ կաթ — 5 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ — 180 գ
_ կարագ — 80 գ
_ աղ — 1/3 թեյի գդալ
Տնական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_ Առանձին խորը ամանի մեջ խառնել ալյուրը սպիտակաձավարի, շաքարավազի, փխրեցուցիչի, աղի և վանիլի հետ։
_ Մաքրել խնձորների կեղևը, հեռացնել սերմերը և քերել միջին ատամների վրա։
_ Թխելու կաղապարի մեջ դնել յուղաթուղթ, սորուն մթերքների զանգվածի 1/3 մասը լցնել մեջը, հավասարաչափ բաշխել մակերեսի վրա։
_ Դրանց վրա լցնել քերած խնձորի կեսը, նույն կերպ հավասարապես տարածել մակերեսի վրա:
_ Հետո կրկին լցնել սորուն մթերքների և խնձորի շերտերը, վերջում ծածկել սորուն մթերքներով:
_ Սառեցրած կարագը մանր քերիչով մանրացնել, լցնել վերջին շերտի վրա։
_ Մակերեսին լցնել կաթ, ցանկալի է տարբեր տեղերում։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, կարկանդակը թխել 40 րոպե։
Այս կարկանդակի համար նույնիսկ խմոր պետք չէ։ Սա լավ պատրաստման մեթոդ է այն մարդկանց համար, ովքեր չեն սիրում խմոր հունցել:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լցոնած խնձոր