Տնական կարկանդակ. Եթե սիրում եք պարզ խմորեղեններ ապա այս նուրբ թխվածքը հարմարավետ ու հաճելի երեկոյի գրավականը կլինի

Տնական կարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այս եղանակով Տնական կարկանդակ պատրաստելու հիմնական առանձնահատկությունն այն է, որ խմոր պատրաստելու համար շատ ժամանակ չեք ծախսում:

Սովորաբար կարկանդակներ են պատրաստում բաղադրիչների ստանդարտ հավաքածուից: Կարկանդակն իրենից ներկայացնում է խմոր, որի ներսում միջուկ է՝ միս, բանջարեղեն կամ մրգեր:

Այսօր մենք առաջարկում ենք թխել պարզ տնական խնձորով կարկանդակ, որի համար խմոր պետք չէ, պարզապես լցրեք բաղադրիչներն իրար վրա ու վերջ: Բացի քերած խնձորից, կարող եք յուրահատուկ համ հաղորդելու համար վերցնել նաև  մի քիչ սառեցված կամ թարմ բալ:

Հարմարավետ երեկոյի համար կմնա միայն թեյ պատրաստել։

Տնական կարկանդակ

Տնական կարկանդակ. Բաղադրիչները

_ խնձոր — 1 կգ

_ վանիլին — մի պտղունց

_ալյուր — 180 գ

_փխրեցուցիչ — 8 գ

_ սպիտակաձավար — 180 գ

_ կաթ — 5 ճաշի գդալ

_ շաքարավազ — 180 գ

_ կարագ — 80 գ

_ աղ — 1/3 թեյի գդալ

Տնական կարկանդակ Տնական կարկանդակ Տնական կարկանդակ

Տնական կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_ Առանձին խորը ամանի մեջ խառնել ալյուրը սպիտակաձավարի, շաքարավազի, փխրեցուցիչի, աղի և վանիլի հետ։

_ Մաքրել խնձորների կեղևը, հեռացնել սերմերը և քերել միջին ատամների վրա։

_ Թխելու կաղապարի մեջ դնել յուղաթուղթ, սորուն մթերքների զանգվածի 1/3 մասը լցնել մեջը, հավասարաչափ բաշխել մակերեսի վրա։

_ Դրանց վրա լցնել քերած խնձորի կեսը, նույն կերպ հավասարապես տարածել մակերեսի վրա:

_ Հետո կրկին լցնել սորուն մթերքների և խնձորի շերտերը, վերջում ծածկել սորուն մթերքներով:

_ Սառեցրած կարագը մանր քերիչով մանրացնել, լցնել վերջին շերտի վրա։

_ Մակերեսին լցնել կաթ, ցանկալի է տարբեր տեղերում։

_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, կարկանդակը թխել 40 րոպե։

Տնական կարկանդակ

Այս կարկանդակի համար նույնիսկ խմոր պետք չէ։ Սա լավ պատրաստման մեթոդ է այն մարդկանց համար, ովքեր չեն սիրում խմոր հունցել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Լցոնած խնձոր

Խնդրում ենք Գնահատեք