Երեխաների առողջությունն ամենակարևորն է։ Ուստի պետք է նրանց տալ միայն տնական հյութ և կերակրել ամենաառողջ սնունդով։
Երկար ժամանակ չէի կարողանում խանութից գնված մրգային հյութերին փոխարինող գտնել։ Բարեբախտաբար, սկեսուրս վերջերս կիսվեց մի լավ բաղադրատոմսով: Հիմա երեխաներս անընդհատ խնդրում են, որ իրենց համար համեղ տնական հյութ պատրաստեմ:
Բոլոր մայրիկներին դուր կգա այս բաղադրատոմսը, որովհետև ընդամենը 2 նարինջից ստացվում է բավական շատ հաճելի ըմպելիք։
Տնական հյութ 2 նարինջից. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
_Նարինջ 2 հատ
_Շաքարավազ 15 ճաշի գդալ
_Կիտրոն 1 հատ
_Ջուր 4 լ
Տնական հյութ 2 նարինջից. Պատրաստման եղանակը
_Առաջին քայլը չորս լիտր խմելու ջուրը եռացնելն է։ Դրանից հետո թողնել ջուրը սառչի և անցնել նարինջների պատրաստմանը։
_Դրանք մանրակրկիտ լվանալ հոսող ջրի տակ և կտրել կեղևը:
_Մաքրած նարինջները կտրատել հարմար շերտերով և դրանք անցկացնել մսաղացով։
_Այժմ լցնել ստացված զանգվածը նախապես եռացված ջրի մեջ։ Կրկին դնել կրակին՝ մանրէներն ամբողջությամբ չեզոքացնելու համար։
_Պետք չէ եռացնել, ուղղակի հեղուկը հասցրեք եռման ջերմաստիճանի և անջատեք գազը:
_Դրանից հետո տաք հյութը պետք է զտել թանզիֆով, իսկ եթե չունեք, կարող եք ուղղակի ալյուրի մանր մաղով անցկացնել։
_Ստացված հյութին ավելացնել 15 ճաշի գդալ շաքարավազ և մեկ կիտրոնի հյութ։
_Երբեմն վերջին բաղադրիչը կարելի է փոխարինել կիտրոնի խտանյութով, որը վաճառվում է ցանկացած սուպերմարկետում։
_Իսկ եթե դա էլ չունեք, որպես վերջին միջոց, կարող եք օգտագործել փոշի կիտրոնաթթու:
Այժմ ձեր երեխաները կարող են միշտ տնական նարնջի հյութ խմել և իրենց հետ տանել դպրոց և դասերից հետո լրացուցիչ պարապմունքների։
Համոզված եմ, որ դուք հաճույքով կպատրաստեք ձեր սեփական մրգային ըմպելիքը և ինքներդ էլ կվայելեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
3 Տնական լիմոնադ