Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Մեր մանկության սիրելի թխվածքաբլիթները
Կեֆիրով այս տնական բլիթները պատրաստում էր տատս: Բաղադրատոմսը այնքան հին է: որ ես անկեղծորեն չեմ հիշում, թե որտեղից է այն հայտնվել մեր ընտանիքում:
Մեղրաբլիթի համը զգալիորեն տարբերվում է խանութից գնվածից, սա լավն է, բոլորովին այլ համ: Բայց նման տնական քաղցրավենիքի հետ ոչինչ չի համեմատվի:
Содержание
Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- ալյուր — 4-5 բաժակ
- 2 ձու
- կեֆիր — 200 մլ
- կարագ կամ մարգարին — 100 գրամ
- շաքար — 1 բաժակ
- աղ — պտղունց
- սոդա — 1 թեյի գդալ
Գլազուրի համար
- 1 ձվի սպիտակուց
- 1,5-2 ճաշի գդալ շաքարի փոշի:
Տնական մեղրաբլիթներ կեֆիրով. Պատրաստման եղանակը
- Շաքարավազը խառնել կեֆիրի հետ, ավելացնել ձու, կարագ, աղ և սոդա:
Աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը՝ խմորը հունցել: - Խմորը ալյուրով ցանած սեղանի վրա շերտով բացել: Գրտնակած խմորը պետք է լինի մոտավորապես 1 սմ հաստությամբ:
- Բաժակի կամ թխվածքաբլիթի կտրելու հարմարանքի օգնությամբ կտրել խմորի շրջանակները և դնել դրանք յուղած ջեռոցի տապակի վրա:
- Մեղրային թխվածքաբլիթները թխել ջեռոցում 15 րոպե 200 °C ջերմաստիճանում: 15 րոպե հետո թխվածքաբլիթների վրա քսել գլազուր և դնել ջեռոցը մի քանի րոպեով:
- Գլազուրի համար սպիտակուցը հարել շաքարի փոշով, ոչ թե մինչև ամուր գագաթներ լինեն, այլ մինչև փոշին ամբողջությամբ լուծվի, դա բավարար կլինի:
Համեղ տնական մեղրաբլիթները պատրաստ են, դրանք կուրախացնեն և կզարմացնեն ձեզ իրենց համով: Պարզ ու մատչելի:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով թխվածքաբլիթներ