Տնական Չակ-չակ. Արևելյան հայտնի քաղցրավենիքը կարելի է պատրաստել այս պարզեցված բաղադրատոմսով:
Չակ-չակը հայտնի է իր յուրահատուկ համով: Անծանոթ մարդուն պրոցեսը շատ բարդ է թվում, բայց իրականում պատրաստելու հարցում մեծ բարդություններ չկան:
Ճիշտ է, մի քիչ պետք է չարչարվել, բայց այնքան համեղ քաղցրավենիք է ստացվում, որ հնարավոր չէ նկարագրել բառերով: Եվ տեսեք ինչ գեղեցկություն է ստացվում: Եկեք պատրաստենք:
Содержание
Տնական Չակ-չակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- ձու — 2 հատ
- կարագ — 100 գր
- մի պտղունց աղ
- ջուր — 250 մլ
- քացախ — 9% — 1 թեյի գդալ
- ալյուր 700-750 գր
Օշարակ
- շաքար — 350 գր
- ջուր — 200 մլ
- մեղր — 3 ճաշի գդալ
- լիմոնի աղ մի պտղունց
Տնական Չակ-չակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս
- Խառնել 2 ձու և աղ:
- Ավելացնել հալած կարագ, լցնել ջուրը և քացախը:
- Ավելացնել ալյուր և հունցել փափուկ, առաձգական խմոր: Թող մնա 30 րոպե:
- Խմորը բաժանել 4 մասի: Սեղանի վրա գրտնակել շատ բարակ շերտով, ալյուր ցանելով:
- Խմորից կտրել 5 սմ լայնությամբ ժապավեններ: Նշենք, որ խմորը պետք է լինի շատ բարակ:
- Խմորի շերտը կիսով չափ ծալել և ամբողջ երկարությամբ շատ մոտիկ փոքր կտրվածքներ անել, առանց մինչև վերջ կտրելու, դուք պետք է ստանաք մի տեսակ «ծոպեր» փեշի վրա:
- Ամրացնել եզրերը և ամրացնել իրար:
- Տաքացնել բուսական յուղը և տապակել Չակ-չակը դրա մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն: Հիշեք, որ խմորը պետք է ամբողջությամբ ընկղմվի յուղի մեջ:
- Կա նաև տարբերակ, որ կարելի է չակ-չակը պարզապես շերտերով կտրատել եւ տապակել:
- Պատրաստել օշարակ, դրա համար շաքարը խառնել ջրով և կիտրոնաթթվի աղով:
- Եռացնել այնքան, մինչև կաթիլը ջրի մեջ անմիջապես ամրանա: Հեռացնել կրակից և ավելացնել մեղրը:
- Ստացված օշարակի մեջ լցնել չակ-չակը: Կարելի է զարդարել ընկույզով:
- Լցնել տապակած խմորի շերտերի վրա մնացած օշարակը:
- Շերտերը բրգաձև դնել ափսեի մեջ և զարդարել գեղեցիկ տապակած չակ-չակ ծաղիկներով:
Տնական Չակ-չակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մեղրով բլիթներ