Տնական Չակ-չակ. Արևելյան հայտնի քաղցրավենիքը կարելի է պատրաստել այս պարզեցված բաղադրատոմսով

տնական չակ-չակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տնական Չակ-չակ. Արևելյան հայտնի քաղցրավենիքը կարելի է պատրաստել այս պարզեցված բաղադրատոմսով:

Չակ-չակը հայտնի է իր յուրահատուկ համով: Անծանոթ մարդուն պրոցեսը շատ բարդ է թվում, բայց իրականում պատրաստելու հարցում մեծ բարդություններ չկան:

Ճիշտ է, մի քիչ պետք է չարչարվել, բայց այնքան համեղ քաղցրավենիք է ստացվում, որ հնարավոր չէ նկարագրել բառերով: Եվ տեսեք ինչ գեղեցկություն է ստացվում: Եկեք պատրաստենք:

տնական չակ-չակ

Տնական Չակ-չակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • ձու — 2 հատ
  • կարագ — 100 գր
  • մի պտղունց աղ
  • ջուր — 250 մլ
  • քացախ — 9% — 1 թեյի գդալ
  • ալյուր 700-750 գր

Օշարակ

  • շաքար — 350 գր
  • ջուր — 200 մլ
  • մեղր — 3 ճաշի գդալ
  • լիմոնի աղ մի պտղունց

տնական չակ-չակ

տնական չակ-չակ

Տնական Չակ-չակ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Խառնել 2 ձու և աղ:
  2. Ավելացնել հալած կարագ, լցնել ջուրը և քացախը:
  3. Ավելացնել ալյուր և հունցել փափուկ, առաձգական խմոր: Թող մնա 30 րոպե:
  4. Խմորը բաժանել 4 մասի: Սեղանի վրա գրտնակել շատ բարակ շերտով, ալյուր ցանելով:
  5. Խմորից կտրել 5 սմ լայնությամբ ժապավեններ: Նշենք, որ խմորը պետք է լինի շատ բարակ:
  6. Խմորի շերտը կիսով չափ ծալել և ամբողջ երկարությամբ շատ մոտիկ փոքր կտրվածքներ անել, առանց մինչև վերջ կտրելու, դուք պետք է ստանաք մի տեսակ «ծոպեր» փեշի վրա:
  7. Ամրացնել եզրերը և ամրացնել իրար:
  8. Տաքացնել բուսական յուղը և տապակել Չակ-չակը դրա մեջ մինչև ոսկե դարչնագույն: Հիշեք, որ խմորը պետք է ամբողջությամբ ընկղմվի յուղի մեջ:
  9. Կա նաև տարբերակ, որ կարելի է չակ-չակը պարզապես շերտերով կտրատել եւ տապակել:
  10. Պատրաստել օշարակ, դրա համար շաքարը խառնել ջրով և կիտրոնաթթվի աղով:
  11. Եռացնել այնքան, մինչև կաթիլը ջրի մեջ անմիջապես ամրանա: Հեռացնել կրակից և ավելացնել մեղրը:
  12. Ստացված օշարակի մեջ լցնել չակ-չակը: Կարելի է զարդարել ընկույզով:
  13. Լցնել տապակած խմորի շերտերի վրա մնացած օշարակը:
  14. Շերտերը բրգաձև դնել ափսեի մեջ և զարդարել գեղեցիկ տապակած չակ-չակ ծաղիկներով:

տնական չակ-չակ

Տնական Չակ-չակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մեղրով բլիթներ

Խնդրում ենք Գնահատեք