Տորթ առանց ալյուրի. Եթերային, նրբահամ քաղցրավենիք
Փարթամ ամպերին նայելիս հաճախ գայթակղություն է առաջանում դիպչել դրանց: Թվում է, որ դրանք կփարվեն իրենց փափկությամբ: Մանկության տարիներին ես նույնիսկ երազում էի այն մասին, թե ինչպես եմ ցատկում երկնային առաձգական քուլաների վրա, ինչպես բատուտի վրա:
«Թթվասերի ամպ» աղանդերի բաղադրատոմսը պատահաբար գտա: Նա համեստորեն թաքնված էր այլ, ավելի հավակնոտ քաղցրավենիքների մեջ: Ինչո՞ւ ես ուշադրություն դարձրի դրան: Ինձ գրավեց այն փաստը, որ դրա բաղադրության մեջ ալյուր չկա: Ուստի գայթակղվեցի:
Դուստրս վստահ է, որ տնական թթվասերով տորթը դրախտի կտոր է: Բայց սա չէ պատճառը, որ նա շատ է սիրում այս աղանդերը, այլ նրա քնքշության և զարմանալի ճաշակի համար: Հիմա անընդհատ պատրաստում եմ:
Содержание
Տորթ առանց ալյուրի. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 4 հատ
- Եգիպտացորենի օսլա 3 ճաշի գդալ
- Փխրեցուցիչ 2 թեյի գդալ
- Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ
- Թթվասեր 300 գր
- Շաքարի փոշի 2 ճաշի գդալ
Տորթ առանց ալյուրի. Պատրաստման եղանակը
- Դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից: Հետևեք, որ սպիտակուցները առանց դեղնուցի լինեն, այլապես դրանք լավ չեն հարվի:
- Դեղնուցները հարել փխրեցուցիչի, օսլայի, շաքարի և թթվասերի հետ: Պետք է ստացվի միատարր զանգված:
- Սպիտակուցներին աղ ավելացնել և հարիչով հարել, մինչև կայուն գագաթներ ստացվեն:
- Լցնել դրանք դեղնուցների վրա և զգուշորեն խառնել:
- 16 սմ տրամագծով բարձրահասակ ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, այն յուղել յուղով:
- Լցնել խմորը և թխել 30-35 րոպե 170 աստիճան ջերմաստիճանում:
- Հեռացնել թուղթը, տորթը տեղափոխել ափսեի մեջ:
- Շաղ տալ շաքարի փոշի մաղի միջոցով և թող ամբողջովին սառչի:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Արագ բիսկվիթ թթվասերով