Տորթ բեզե. Լայմի կրեմով և խտացրած կաթով

Տորթ բեզե ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ բեզե. Լայմի կրեմով և խտացրած կաթով

Աղանդերի համար նրբահամ տորթը հաճույք է, որի պատրաստումից չի կարող հրաժարվել յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի: Բայց միշտ չէ, որ երկար ժամանակ է պետք, պատրաստելու իսկապես յուրահատուկ բան: Մեր բաղադրատոմսը սրա ուղղակի հաստատումն է: Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել անսովոր բեզե տորթ՝ լայմի կրեմով և խտացրած կաթով:

Նախ, այն գրավիչ գեղեցիկ է: Երկրորդ, դա բավականին պարզ է, ինչը հաճելի առանձնահատկություն է: Հիմքի համար անհրաժեշտ են փխրուն թխվածքաբլիթներ և կարագ ըստ ցանկության: Տորթի հաջորդ շերտը խտացրած կաթով անսովոր կրեմ է լայմի հավելումով: Հենց նա է յուրահատուկ համ տալիս քաղցրավենիքին: Իսկ աղանդերի վերին մասը դասական բեզե է՝ համի իսկական շռայլություն:

Տորթ բեզե

Տորթ բեզե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Թխվածքաբլիթներ 175 գ
  • Կարագ 120 գ
  • Ձվի դեղնուց 5 հատ
  • Խտացրած կաթ 400 մլ
  • Լայմ 5 հատ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Շաքար 50 գ
  • Փխրեցուցիչ 15 գ
  • Սպիտակուց 2 հատ

Տորթ բեզե

Տորթ բեզե

Տորթ բեզե. Պատրաստման եղանակը

  1. Մանրացնել բլիթները փշրանքների աստիճան: Հալեցնել կարագը և խառնել դրանց հետ:
  2. Ստացված զանգվածը տարածել 24 սմ տրամագծով յուղած ձևամանի մեջ:
  3. Շերտը 15 րոպե դնել սառնարանը:
  4. Այդ ընթացքում դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից:
  5. Դեղնուցներն ավելացնել խտացրած կաթի մեջ և հարել 7 րոպե:
  6. Լայմերը լավ լվանալ և վրան լցնել եռացող ջուր: 3 լայմի կեղևը քերել մանր քերիչով:
  7. Քամել հյութը բոլոր լայմերից, ապա չափել 125 մլ և կեղևի քերուկի հետ ավելացնել խտացրած կաթի մեջ, լավ խառնել, որ ստացվի նուրբ կրեմ:
  8. Կրեմը լցնել սառնարանից հանած խմորաշերտի վրա: Դրանից հետո ձևամանը 25 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացած ջեռոցում:
  9. Հարել սպիտակուցները աղով, աստիճանաբար ավելացնելով շաքար և փխրեցուցիչ, մինչև ամուր գագաթներ ստացվեն: Ապա լցնել բեզեն խմորեղենի տոպրակի մեջ և քսել կրեմով շերտի վրա:
  10. Տորթը դնել ջեռոցը ևս 2-3 րոպե 250 աստիճանի տակ, որպեսզի սպիտակուցը վերածվի բեզեի:

Տորթ բեզե

Տորթ բեզե

Պատրաստի բեզե տորթը լայմի կրեմով և խտացրած կաթով թխելուց հետո պետք է սառչի: Աղանդերն այնքան էլեգանտ տեսք ունի, որ այն կարելի է վստահ մատուցել հրավիրված հյուրերին:

Տորթ բեզեն պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Նեգրի ժպիտ

Խնդրում ենք Գնահատեք