Տորթ բեզե. Լայմի կրեմով և խտացրած կաթով
Աղանդերի համար նրբահամ տորթը հաճույք է, որի պատրաստումից չի կարող հրաժարվել յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի: Բայց միշտ չէ, որ երկար ժամանակ է պետք, պատրաստելու իսկապես յուրահատուկ բան: Մեր բաղադրատոմսը սրա ուղղակի հաստատումն է: Այսօր կներկայացնենք, թե ինչպես կարելի է պատրաստել անսովոր բեզե տորթ՝ լայմի կրեմով և խտացրած կաթով:
Նախ, այն գրավիչ գեղեցիկ է: Երկրորդ, դա բավականին պարզ է, ինչը հաճելի առանձնահատկություն է: Հիմքի համար անհրաժեշտ են փխրուն թխվածքաբլիթներ և կարագ ըստ ցանկության: Տորթի հաջորդ շերտը խտացրած կաթով անսովոր կրեմ է լայմի հավելումով: Հենց նա է յուրահատուկ համ տալիս քաղցրավենիքին: Իսկ աղանդերի վերին մասը դասական բեզե է՝ համի իսկական շռայլություն:
Տորթ բեզե. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Թխվածքաբլիթներ 175 գ
- Կարագ 120 գ
- Ձվի դեղնուց 5 հատ
- Խտացրած կաթ 400 մլ
- Լայմ 5 հատ
- Աղ 1 պտղունց
- Շաքար 50 գ
- Փխրեցուցիչ 15 գ
- Սպիտակուց 2 հատ
Տորթ բեզե. Պատրաստման եղանակը
- Մանրացնել բլիթները փշրանքների աստիճան: Հալեցնել կարագը և խառնել դրանց հետ:
- Ստացված զանգվածը տարածել 24 սմ տրամագծով յուղած ձևամանի մեջ:
- Շերտը 15 րոպե դնել սառնարանը:
- Այդ ընթացքում դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից:
- Դեղնուցներն ավելացնել խտացրած կաթի մեջ և հարել 7 րոպե:
- Լայմերը լավ լվանալ և վրան լցնել եռացող ջուր: 3 լայմի կեղևը քերել մանր քերիչով:
- Քամել հյութը բոլոր լայմերից, ապա չափել 125 մլ և կեղևի քերուկի հետ ավելացնել խտացրած կաթի մեջ, լավ խառնել, որ ստացվի նուրբ կրեմ:
- Կրեմը լցնել սառնարանից հանած խմորաշերտի վրա: Դրանից հետո ձևամանը 25 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացած ջեռոցում:
- Հարել սպիտակուցները աղով, աստիճանաբար ավելացնելով շաքար և փխրեցուցիչ, մինչև ամուր գագաթներ ստացվեն: Ապա լցնել բեզեն խմորեղենի տոպրակի մեջ և քսել կրեմով շերտի վրա:
- Տորթը դնել ջեռոցը ևս 2-3 րոպե 250 աստիճանի տակ, որպեսզի սպիտակուցը վերածվի բեզեի:
Պատրաստի բեզե տորթը լայմի կրեմով և խտացրած կաթով թխելուց հետո պետք է սառչի: Աղանդերն այնքան էլեգանտ տեսք ունի, որ այն կարելի է վստահ մատուցել հրավիրված հյուրերին:
Տորթ բեզեն պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Նեգրի ժպիտ