Տորթ Երկու ընկույզ. Պարզ և համեղ թխվածք
Միշտ լավ է անսպասելի հյուրեր ընդունելու համար ձեռքի տակ ունենալ պարզ և փորձված աղանդերի բաղադրատոմս: Հատկապես այնպիսին, որը չի պահանջում շատ նախապատրաստական քայլեր և բարդ բաղադրիչների ցուցակ: Արագ պատրաստել խմորը և տորթը դնել ջեռոցը՝ մի փոքր հաճելի զրույցի ընթացքում ժամանակն արագ կանցնի և խմորեղենը կարելի է մատուցել:
Այս շոկոլադե ընկույզով տորթն աներևակայելի համեղ և փափուկ է ստացվում: Այն հարմար է ինչպես ամենօրյա թեյի, այնպես էլ տոնական սեղանի համար:
Տորթ Երկու ընկույզ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Կարագ 135 գ
- Ձու 6 հատ
- Սև շոկոլադ 200 գ
- Ընկույզ 200 գ
- Նուշ 200 գ
- Շաքարի փոշի 120 գ
Տորթ Երկու ընկույզ. Պատրաստման եղանակը
- Շոկոլադը, ընկույզը և նուշը մանրացնել բլենդերով կամ կտրատել դանակով:
- Սպիտակուցներն առանձնացնել դեղնուցներից: Նախապես փափկեցրած կարագը շաքարավազով հարել, մինչև ստացվի բաց գույնի յուղալի զանգված:
- Մեկ առ մեկ ավելացնել ձվի դեղնուցները, յուրաքանչյուր ձվի դեղնուցից հետո լավ հարելով, խառնել շոկոլադն ու ընկույզը:
- Սպիտակուցները հարել այնքան, որ պինդ զանգված դառնա և խառել հիմնական զանգվածի հետ: Զգուշորեն խառնել, որպեսզի օդի պղպջակները մնան խմորի մեջ:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով: Թխելու ձևամանը ծածկել յուղաթղթով կամ յուղել:
- Լցնել խմորը դրա մեջ և թխել 35-45 րոպե:
- Տորթը շաղ տալ փոշիով և զարդարել խնկունիի ճյուղերով, ընկույզով և լոռամրգով:
Այս համեղ տորթը կարելի է զարդարել եղանակին համապատասխան: Օրինակ ՝ ձմռանը կարելի է դնել խնկունի ճյուղեր և զարդարել լորենու կամ լոռամրգի կարմիր գնդիկներով: Ամռանը կարելի է վերցնել սեզոնային հատապտուղներ և մրգեր: Ընկույզով տորթի բաղադրատոմսը իմպրովիզի տեղ է թողնում:
Տորթ Երկու ընկույզը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ տղամարդու իդեալ