Տորթ Թռչնի կաթ. Երբեք չեք մոռանա այս համը
Պատրաստեք այս տորթը յուրաքանչյուր ծննդյան օրվա համար: Երբեք չեք մոռանա այս քնքշությունը: Թռչնի կաթ տորթի մեջ ամեն ինչ հիանալի է և շատ հավասարակշռված: Խմորի շերտերը փափուկ են, դրանք պետք չէ ինչ-որ կերպ խոնավեցնել: Իսկ սերուցքային կրեմն, ընդհանուր առմամբ, աննկարագրելի համեղ է, շատ քնքուշ և նուրբ: Տորթ Թռչնի կաթ. Իմ մանկության խմորեղենը:
Содержание
Տորթ Թռչնի կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմոր
- Կարագ — 150 գր (կարելի է փոխարինել մարգարինով)
- Ձու — 4 հատ
- Մաղած ցորենի ալյուր — 160 գր
- Շաքար — 180 գր
- Կակաո — 3 թեյի գդալ
- Փխրեցուցիչ — 10 գր
- Աղ — պտղունց
Կրեմ
- Կաթ — 500 մլ
- Սպիտակաձավար — 3 ճաշի գդալ
- Կարագ — 300 գր (կարելի է կրճատել մինչև 200 գ)
- Շաքար — 150 գր
- Վանիլային շաքար — 20 գր
- 1 փոքր կիտրոնի հյութ
Գլազուր
- Թթվասեր — 3 ճաշի գդալ
- Շաքար — 3 ճաշի գդալ
- Կակաո — 3 թեյի գդալ
- Կարագ — 10-20 գր
Տորթ Թռչնի կաթ. Պատրաստման եղանակը
- Փափկեցրած կարագը սենյակային ջերմաստիճանում խառնել շաքարի, մի պտղունց աղի հետ, միանգամից ավելացնել բոլոր ձվերը, հարել 5 րոպե:
- Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչով: Խմորը բաժանել կամ երկու հավասար կեսի, կամ 2/3 և 1/3: Այսպիսով, կստանաք 4 կամ 3 շերտ: Խմորի կեսին կամ մյուս կերպ բաժանած 2/3-ին ավելացնել կակաո, խմորի մնացած մասը թողնել սպիտակ: Խառնել այնքան, որ դառնա միասեռ զանգված:
- Կաղապարները ծածկել յուղաթղթով և յուղել, խմորը թխել 180 աստիճանով 20-25 րոպե: Հանելուց հետո թողեք, որ շերտերն ամբողջովին սառչեն:
- Կաթը տաքացնել, ավելացնել մի պտղունց աղ: Լցնել սպիտակաձավարը բարակ հոսքով տաք կաթի մեջ, եփել այնքան ժամանակ, մինչև թանձրանա: Սառեցնել պատրաստված շիլան:
- Կիտրոնի հյութը քամել: Հարել փափուկ կարագը շաքարավազի և վանիլային շաքարի հետ: Մասերով ավելացնել արդեն ամբողջովին հովացած սպիտակաձավարով շիլան՝ անընդհատ հարելով: Վերջապես, ըստ ճաշակի, ավելացնել կիտրոնի հյութ:
- Գլազուրի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և եփել մինչև մգանա: Թողեք, որ փոքր-ինչ սառչի:
- Եթե տորթ պատրաստում եք 4 շերտով, ապա շոկոլադե և սպիտակ շերտերը մեջտեղից կիսեք, և կրեմը բաժանեք 3 մասի: Եթե 3 շերտ է, ապա մեծ շոկոլադե շերտը կիսել մեջտեղից և կրեմը բաժանել 2 մասի:
- Այժմ հավաքել տորթը: Եթե ստացվել է 4 տորթ, ապա առաջինը սպիտակ շերտն է, կրեմը, շոկոլադե շերտը, կրեմը, սպիտակ շերտը, կրեմը, շոկոլադե շերտը և գլազուրը: Իսկ, եթե տորթը բաղկացած է 3 շերտից` շոկոլադե շերտ, կրեմ, սպիտակ շերտ, կրեմ, շոկոլադե շերտ և գլազուր:
Պատրաստի տորթը թողեք սառնարանում 2-3 ժամ: Մատուցելուց առաջ նախապես հանել սառնարանից, որպեսզի կրեմը մի փոքր հալվի, այդ դեպքում այն կդառնա ամենանուրբ սուֆլեն:
Բարի ախորժակ