Այսօր կպատրաստենք համեղ մի Տորթ Խուճուճ, այն նորույթ է, քանի-որ ես փորձել եմ վերարտադրել սրճարանում կերած և անչափ հավանած տորթի պատրաստումը, կարծում եմ դուք էլ կհավանեք, եթե փորձեք։ Սուրճի կողքին անփոխարինելի է, մանավանդ այնքան էլ բարդ չէ պատրաստման գործընթացը։
Содержание
Տորթ Խուճուճ Բաղադրիչներ
Տորթ Կրեմ
- Ձվի դեղնուց — 8 հատ
- Շաքարավազ — 150 գր․
- Կաթ — 100 գր․
- Կակաո -3 ճ․ գդ․
- Կարագ — 200 գր․
Խմոր
- Ձու — 2 հատ
- Շաքարավազ — 150 գր․
- Ձեթ — 70 գր․
- Թթվաասեր կամ մածուն — 200 գր․
- Սոդա — 1 թ․ գդ․
- Վանիլին — 0,5 թ․ գդ․
- Ալյուր — 300 գր․
Տորթ Խուճուճ Պատրաստման եղանակը
- Այսօր սկսենք ոչ թե խմոր պատրաստելուց, այլ կրեմից
- 8 ձվի դեղնուցը 150 գրամ շաքրավազի հետ հարիչով հարենք մինչև լավ սպիտակի և բարձրանա
- Այնուհետև կես բաժակ կաթ ենք ավելացնում
- Այս զանգվածը պետք է դնենք մարմանդ կրակին, որպեսզի եփենք
- Եփելու ընթացքում պարտադիր խառնում ենք առանց դադարի
- Հենց սկսի սպիտակել և բարձրանալ մոտ 5-7 րոպեից, կանջատենք կրակը և կդնենք կողքի, որպեսզի մի փոքր հովանա
- Սառելուց հետո ավելանում ենք 3 ճաշի գդալ կակաո
- 200 գրամ սենյակային ջերմաստիճանում արդեն փափկած համեղ կարագ
- Կրեմների մեջ կարագի որակը շատ կարևոր է
- Այս ամենը հարիչով հարում ենք, մինչև համասեռ դառնա մեր կրեմը և դնում կողքի, մինչև մենք խմորը կպատրաստենք
- Խմորը սովորական բիսկվիտի խմոր է
- 2 ձուն և 150 գրամ շաքարավազը հարում ենք լավ սպիտակացնում
- Ընթացքում ավելացնում ենք 70 գրամ ձեթ
- 1 թեյի գդալ սոդան մարում ենք 200 գրամ մածունի կամ թթվասերի մեջ ավելացնում մեր խմորին
- Կես թեյի գդալ փոշի վանիլինը ավելացնում ենք 250-300 գրամ ալյուրի վրա և մաղում խմորի մեջ
- Հարում ենք, լուծվեց ալյուրը վերջ
- Հարկավոր է յուղաթղթի վրա լցնել մեր խմորը, մոտավորապես թանձր թթվասերի խտությամբ խմորը իդեալական է բիսկվիտի համար
- Ջեռոցը հարկավոր է նախապես տաքացնել 160 աստիճան և մոտ 30-40 րոպե թխել ջեռոցում
- Չոփիկով ստուգում եք, եթե չոփիկը չոր է դուրս գալիս խմորի միջից ուրեմն եփված է, շրջում և հեռացնում ենք փայլաթուղթը
- Բիսկվիտը պետք է կտրատենք երեք հավասար զոլի ըստ լայնքի
- Եզրերն էլ հավասարեցնենք, որոնցից փշրանքներ ենք պատրաստելու
- Բերենք առաջ մեր կրեմը, այժմ իր հերթն է
- Առատորեն կրեմապատում ենք բոլոր շերտերը հաջորդաբար իրար վրա շարելով
- Ի դեպ, ինձ ինստագրամում եթե դեռ չեք գտել, կանցնեք ներքևի հղումով, մեր ինստագրամյան էջում շատ կադրից դուրս տեսարանների ականատես կլինեք, ինչպես նաև հաճախ լայվեր ենք այնտեղ կազմակերպում
- Մեր խումբն էլ շատ ակտիվ է, կարող եք նաև մեզ այնտեղ հետևել, բոլորիդ սպասում եմ անհամբեր
- Եզրերից հեռացված փշրանքներն էլ կհավաքենք եզրերով
- Իսկ կենտրոնն էլ կզարդարենք ըստ ճաշակի, տորթ Խուճուճ է երևի թե կոչվում իր եզրերի գանգուր փշրանքների համար
- Զարդարանքից հետո ցանկալի է եթե ոչ ամբողջ գիշեր, ապա գոնե երկու ժամ թողնենք սառնարանում, որպեսզի կրեմը քաշի իր մեջ, նաև սառի և հաճելի լինի վայելելը
- Եթե սիրում եք թաց տորթեր, կարող եք բիսկվիտի շերտերը թրջել տարբեր ալկոհոլային կամ մրգային օշարակներով
- Սառնարանից հանում ենք և կտրում կարելի է և եռանկյունաձև, և մեզ պես ուղղանկյունաձև դա արդեն էական չէ, կարևորը այն վանիլային քաղցր բույրն է, որ արդեն տարածվել է խոհանոցում սուրճի բույրին խառնվելով։
Ելակով ՏՈՐԹ չէ, Բայց Համն Անմահական է․ Տորթ Խուճուճ Տեսանյութ
Դե ինչ, բարի ախորժակ։