Դուք հավանաբար հանդիպել եք խանութների դարակներում Տորթ Կախարդուհի: Այն շատ նման է տորթի: Այժմ այս կարկանդակը կորցրել է իր նախկին ժողովրդականությունը, սակայն դա չի նշանակում, որ այն վատն է։
Եթե նախկինում չեք փորձել Կախարդուհին, խորհուրդ ենք տալիս պատրաստել դասական բաղադրատոմսով։
Տորթ Կախարդուհի. Բաղադրիչները
_ կաթ — 700 մլ
_ եգիպտացորենի օսլա — 5 ճաշի գդալ
_ շաքարավազ — 230 գ
_ կիտրոնի կեղև — 1 հատ
_ վանիլային շաքար — 10 գ
_ հավի ձու — 4 հատ
_ կարագ — 100 գ
_ ալյուր — 300 գ
_ թխում փոշի — 8 գ
_ աղ — մի պտղունց
Տորթ Կախարդուհի. Պատրաստման եղանակը
_ Նախ պատրաստում ենք կրեմ — միջուկը։ Խորը ամանի մեջ հարիչով խառնել կաթը, 130 գրամ սովորական և 10 գրամ վանիլային շաքարավազը, երկու ձու, կիտրոնի քերուկը և օսլան։
_ Ստացված զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ և եփել միջին ջերմության վրա մինչև թանձրանալը։ Կարևոր է կրեմը հարիչով անընդհատ հարել, որպեսզի չայրվի։
_ Այնուհետև զանգվածը լցնել ամանի մեջ, ծածկել թաղանթով և թողնել սառչի:
_ Մաքուր ամանի մեջ մնացած ձվերը խառնել կարագի հետ, ապա ավելացնել շաքարավազն ու աղը։ Ձեռքով խառնել մթերքները:
_ Առանձին ամանի մեջ խառնել փխրեցուցիչը և ալյուրը, մաղել ձվով սերուցքային զանգվածի մեջ։
_ Խմորը մի գնդով հավաքել, դնել տոպրակի մեջ կամ փաթաթել թաղանթի մեջ և 20 րոպեով դնել սառը տեղում։
_ Այնուհետև խմորը կիսել երկու մասի և երկու շերտ գրտնակել։ Առաջին շերտը պետք է լինի թխելու կաղապարի տրամագծով՝ ներառյալ կողքերը։
_ Շերտը տարածել ձևամանի հատակին։
_ Երկրորդը շերտը գրտնակել ձևամանի տրամագծից 2 սմ-ով ավելի լայն։
_ Միջուկի 2/3 մասը դնել խմորի վրա և ծածկել երկրորդ շերտով։ Խմորի ավելորդ եզրերը հեռացնել:
_ Կրեմի մնացած մասը լցնել հրուշակեղենի տոպրակի մեջ, տորթի վրա նախշեր անել, չմոռանալով եզրագծի մասին։
_ Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով, թխել տորթը 25-30 րոպե։
Այսպիսով, պատրաստեցինք համեղ աղանդեր՝ կարկանդակի տեսքով։ Ցանկության դեպքում կարելի է թխելուց առաջ վրան ընկույզ, պնդուկ կամ նուշ ավելացնել, իսկ մատուցելուց առաջ շաղ տալ շաքարի փոշի։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարակում թխվածք