Տորթ Կարպատկա. Եփովի խմորով նրբություն, որ պարզապես հիացմունքից կհամրանաք
Նման տորթ պատրաստելը շատ պարզ է ՝ թե խմորը, թե կրեմը, բայց իրականում ստացվում է համեղ, եթերային նրբություն:
Содержание
Տորթ Կարպատկա. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
- ջուր 120 գ
- կաթ 120 գ
- աղ 0,5 թեյի գդալ
- շաքար 1 թեյի գդալ
- կարագ 80 գ
- ալյուր 150 գ
- ձու 4 հատ
Կրեմ պատրաստելու համար
- կաթ 500 մլ
- ձու 2 հատ
- շաքար 150 գ
- օսլա 50 գ
- կարագ 180 գր
Տորթ Կարպատկա. Պատրաստման եղանակը
- Խառնել ջուրն ու կաթը, աղ անել և ավելացնել շաքարավազը, փափուկ կարագը: Դնել կրակին և եռացնել:
- Լցնել ամբողջ մաղած ալյուրը, ակտիվորեն խառնել, որպեսզի խմորը միատարր լինի:
- Հեռացնել կրակից, խմորը տեղափոխել ամանի մեջ, մի փոքր սառեցնել և ավելացրեք 1-ական ձու, խառնելով խառնիչով կամ բահիկով:
- Ծածկել թխման կաղապարը յուղաթղթով:
- Խմորը բաժանել 2 մասի և դնել կաղապարների մեջ:
- Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանով և թխել մինչև պատրաստ լինի՝ մոտ 30 րոպե:
- Կաթը դնել կրակի վրա:
- Խառնել շաքարն ու օսլան, ձվերը, վանիլինը: Սրա մեջ տաք կաթը լցնել, խառնել և դնել կրակի վրա:
- Պատրաստել կրեմը մինչև թանձրանա, խառնել, հանեք կրակից և խառնել կես րոպե, կրկին դնել կրակին, խառնել 1 րոպե և հանել կրակից: Դատարկել ամանի մեջ և սառեցնել:
- Փափկեցնել և հարել կարագը և խառնել այն կրեմի հետ, հարել մինչև եթերային դառնա:
- Ձևավորել տորթը օղակի մեջ՝ ներքևի շերտի վրա կրեմը քսել, ծածկել խմորի երկրորդ շերտով:
3 ժամով դնել սառնարանում:
Տորթ Կարպատկան պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Տորթ Էկլեր Կարպատկա