Տորթ Պիզայի աշտարակ.Սա դասական մեղրով տորթի մերձավոր ազգականն է: Թխվածքը շքեղ է ստացվում մեծ քանակությամբ շերտերի շնորհիվ, եթերային է և բավական բարձր կալորիականությամբ: Բայց դուք չեք փոշմանի ձեր կերած մեկ կտորի համար, նույնիսկ եթե ստիպված լինեք խախտել ձեր խիստ դիետան:
Այս տորթը հարուստ, քաղցր համ ունի: Եթե ձեզ դուր է գալիս ոչ այդքան հագեցած համը, պակասեցրեք շաքարավազի կամ մեղրի քանակը: Նրբության կարևոր բաղադրիչներն են թթվասերը և տորթի ներծծման ժամանակը (որքան երկար, այնքան լավ): Ճիշտ է, հեշտ չէ սպասել լիարժեք ներծծմանը. Վերջին շերտը դնելուց անմիջապես հետո տորթի կեսն ուտելու գայթակղությունն աներևակայելի մեծ է լինում:
Տորթ Պիզայի աշտարակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կարագ 300 գ
_Ձու 6 հատ
_Շաքարավազ 3,5 բաժակ
_Մարգարին 200 գ
_Թթվասեր 1,8 լ
_Մեղր 400 մլ
_Ցորենի ալյուր 8 բաժակ
_Սոդա 3 թեյի գդալ
_Լուծվող սուրճ 1 ճաշի գդալ
_Կրեմի խտացուցիչ 36 գ
_Ընկույզ 50 գ
_Ջուր 1 ճաշի գդալ
Տորթ Պիզայի աշտարակ. Պատրաստման եղանակը
_Կաթսայի մեջ խառնել մեղրը, մարգարինը, կարագը և սոդան: Կրակի վրա դնել և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել հարիչով: Երբ բաղադրիչները լուծվեն, անջատել կրակը:
_Այժմ ավելացնել ձվերը մեկ առ մեկ՝ յուրաքանչյուրից հետո լավ հարելով:
_Ավելացնել կես բաժակ շաքար: Ալյուրն ավելացնել փոքր մասերով, ձեռքով կամ բահիկով խառնելով: Խմորը պետք է խիտ լինի: Եթե հարկ լինի, ավելացնել ևս 1-1,5 բաժակ ալյուր:
_Բաժանեք շերտը 22-24 հավասար կտորների և յուրաքանչյուրը բարակ գրտնակել: Դուք կարող եք ավելի քիչ տորթեր պատրաստել, (8-10), բայց ավելի հաստ:
_Օգտագործելով մեծ կլոր ձևաման (կափարիչի նման), կտրեք շրջանակները: Դրանք փաթաթել գրտնակի վրա և տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:
_Թխել յուրաքանչյուր շերտը 180 աստիճանի տակ 5 րոպե, մինչև բաց շագանակագույն դառնա:
_Փչացած շերտերը գրտնակով մանրացնել և վերջում օգտագործել տորթի վրա ցանելու համար:
_Եկեք կրեմին անցնենք: Լուծել սուրճը մի ճաշի գդալ եռացրած ջրի մեջ: Ցանկության դեպքում այս բաղադրիչը կարող եք բացառել:
_Խառնել 20% յուղայնության թթվասերը, 3 բաժակ շաքարավազ և 2-3 տուփ խտացուցիչ: Եթե ավելի թանձր թթվասեր եք օգտագործում, ապա խտացուցիչ ձեզ հարկավոր չէ:
_Առաջին շերտը դնել ամանի վրա:
_Քսել կրեմը բահիկով կամ գդալով և հարթեցնել: Կրկնել մնացած շերտերի հետ: Վերջում, կրեմի բարակ շերտ քսել տորթի վերին շերտին և կողքերին:
_Ընկույզը մանրացնել և ամբողջ տորթի վրա ցանել փշրանքները: Դնել տորթը 6-8 ժամ սառնարանում ներծծվելու համար:
Ինչպես տեսնում եք, այս հմայքը բավական ժամանակատար է, բայց արժե ջանք թափել: Փորձեք և ինքներդ համոզվեք:
Տորթ Պիզայի աշտարակը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Մեղրով տորթ