Տորթ Պիզայի աշտարակ. Մեղրով տորթի նման համեղ ու նուրբ խմորեղեն

Տորթ Պիզայի աշտարակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Պիզայի աշտարակ.Սա դասական մեղրով տորթի մերձավոր ազգականն է: Թխվածքը շքեղ է ստացվում մեծ քանակությամբ շերտերի շնորհիվ, եթերային է և բավական բարձր կալորիականությամբ: Բայց դուք չեք փոշմանի ձեր կերած մեկ կտորի համար, նույնիսկ եթե ստիպված լինեք խախտել ձեր խիստ դիետան:

Այս տորթը հարուստ, քաղցր համ ունի: Եթե ​​ձեզ դուր է գալիս ոչ այդքան հագեցած համը, պակասեցրեք շաքարավազի կամ մեղրի քանակը: Նրբության կարևոր բաղադրիչներն են թթվասերը և տորթի ներծծման ժամանակը (որքան երկար, այնքան լավ): Ճիշտ է, հեշտ չէ սպասել լիարժեք ներծծմանը. Վերջին շերտը դնելուց անմիջապես հետո տորթի կեսն ուտելու գայթակղությունն աներևակայելի մեծ է լինում:

Տորթ Պիզայի աշտարակ

Տորթ Պիզայի աշտարակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կարագ 300 գ

_Ձու 6 հատ

_Շաքարավազ 3,5 բաժակ

_Մարգարին 200 գ

_Թթվասեր 1,8 լ

_Մեղր 400 մլ

_Ցորենի ալյուր 8 բաժակ

_Սոդա 3 թեյի գդալ

_Լուծվող սուրճ 1 ճաշի գդալ

_Կրեմի խտացուցիչ 36 գ

_Ընկույզ 50 գ

_Ջուր 1 ճաշի գդալ

Տորթ Պիզայի աշտարակ

Տորթ Պիզայի աշտարակ

Տորթ Պիզայի աշտարակ

Տորթ Պիզայի աշտարակ. Պատրաստման եղանակը

_Կաթսայի մեջ խառնել մեղրը, մարգարինը, կարագը և սոդան: Կրակի վրա դնել և ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել հարիչով: Երբ բաղադրիչները լուծվեն, անջատել կրակը:

_Այժմ ավելացնել ձվերը մեկ առ մեկ՝ յուրաքանչյուրից հետո լավ հարելով:

_Ավելացնել կես բաժակ շաքար: Ալյուրն ավելացնել փոքր մասերով, ձեռքով կամ բահիկով խառնելով: Խմորը պետք է խիտ լինի: Եթե ​​հարկ լինի, ավելացնել ևս 1-1,5 բաժակ ալյուր:

_Բաժանեք շերտը 22-24 հավասար կտորների և յուրաքանչյուրը բարակ գրտնակել: Դուք կարող եք ավելի քիչ տորթեր պատրաստել, (8-10), բայց ավելի հաստ:

_Օգտագործելով մեծ կլոր ձևաման (կափարիչի նման), կտրեք շրջանակները: Դրանք փաթաթել գրտնակի վրա և տեղափոխել ջեռոցի տապակի վրա:

_Թխել յուրաքանչյուր շերտը 180 աստիճանի տակ 5 րոպե, մինչև բաց շագանակագույն դառնա:

_Փչացած շերտերը գրտնակով մանրացնել և վերջում օգտագործել տորթի վրա ցանելու համար:

_Եկեք կրեմին անցնենք: Լուծել սուրճը մի ճաշի գդալ եռացրած ջրի մեջ: Ցանկության դեպքում այս բաղադրիչը կարող եք բացառել:

_Խառնել 20% յուղայնության թթվասերը, 3 բաժակ շաքարավազ և 2-3 տուփ խտացուցիչ: Եթե ​​ավելի թանձր թթվասեր եք օգտագործում, ապա խտացուցիչ ձեզ հարկավոր չէ:

_Առաջին շերտը դնել ամանի վրա:

_Քսել կրեմը բահիկով կամ գդալով և հարթեցնել: Կրկնել մնացած շերտերի հետ: Վերջում, կրեմի բարակ շերտ քսել տորթի վերին շերտին և կողքերին:

_Ընկույզը մանրացնել և ամբողջ տորթի վրա ցանել փշրանքները: Դնել տորթը 6-8 ժամ սառնարանում ներծծվելու համար:

Տորթ Պիզայի աշտարակ

Ինչպես տեսնում եք, այս հմայքը բավական ժամանակատար է, բայց արժե ջանք թափել: Փորձեք և ինքներդ համոզվեք:

Տորթ Պիզայի աշտարակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Մեղրով տորթ

Խնդրում ենք Գնահատեք