Այսօր կպատրաստենք տորթ պլոմբիր իմ առաջարկած բաղադրատոմսով։ Սառնարանից կհանենք մեկ մեծ կտոր այս տորթ ից և վայելելով մանկության գիրկը կընկնենք՝ այնքան ծանոթ ու քաղցր համ։
Содержание
Տորթ Պլոմբիր Բաղադրիչներ
Խմոր
- Կաթ — 100 մլ․
- Ջուր — 100 մլ․
- Ալյուր — 120 գր․
- Կարագ — 100 գր․
- Աղ մեկ պտղունց
- Ձու — 4 հատ միջին չափի
Կրեմ
- Կաթ — 500 մլ․
- Ձու — 2 հատ
- Շաքարավազ — 150 գր․
- Վանիլին
- Եգիպտացորենի օսլա — 40-60 գրամ
- Կարագ — 200 գր․
Պլոմբիր Պատրաստման եղանակը Քայլ առ քայլ
- Նախ պատրաստենք խմորը
- Կես բաժակ ջուր կլցնենք կաթսայի մեջ
- Նույն չափով էլ կաթ կավելացնենք
- 100 գրամ կարագ կլցնենք, կես տուփ
- Մեկ պտղունց աղ կավելացնենք և կդնենք մարմանդ կրակին եփվելու
- Կաթը հենց տաքանա, կես բաժակից մի քիչ ավել ալյուր կլցնենք և լավ խառնենք, որ գնդիկներ չձևավորվեն
- Խմորը եռալով հավաքվում պնդանում է
- Հենց կաթսայի հատակին ահա այսպիսի շղարշ ձևավորվի, ուրեմն ժամանակն է կրակից վերցնելու
- Կրակից վերցնելուց հետո, մի փոքր խառնենք հովանա և սկսենք մեկ առ մեկ ձու ավելացնենք
- Յուրաքանչյուր ձուն լցնելուց հետո հարկավոր է լավ խառնել, որպեսզի հասկանաք խմորի խտությունը
- Ես միջին չափի 4 ձու օգտագործեցի, պետք է ստանաք ահա այս խտության խմոր
- Երկու տապակով ենք թխելու
- Յուղաթերթ փռենք վրան տապակի
- Յուրաքանչյուր կեսը լցնենք տապակի վրա և տարածենք հավասարաչափ, բարակ շերտ կստացվի
- Թխելու ենք 20-25 րոպե 180 աստիճանում, վերև ներքև ռեժիմով
- Չենք մոռանում հեռացնել յուղաթուղթը
- Երկրորդ շերտն էլ հաջողությամբ թխվեց
- Իրար վրա դնենք
- Հեռացնենք եզրերի անհավասարությունները․ բոլոր կողմերից ցանկալի է ուղիղ հավասար լինեն իրար
- Երկու շերտն էլ հավասարաչափ պետք է բաժանենք 3 շերտի ըստ լայնության
- Ինձ մոտ պատրաստի շերտը 33 սմ է, այսինքն 11 սմ լայնքով 6 շերտ կստանանք
- Շերտերը դնենք մի կողմ անցնենք կրեմի պատրաստմանը
- 2 ձուն կոտրենք կաթսայի մեջ
- 150 գրամ շաքարավազ լցնենք վրան
- Մի պտղունց վանիլին ավելացնենք
- 3 ճաշի գդալ օսլա կավելացնենք եգիպտացորենի
- Եթե պինդ կրեմ եք սիրում ապա օսլան մեկ գդալ ավել լցրեք
- 2,5 լիքը բաժակ կաթ լցնենք
- Դնենք մարմանդ կրակին, փայտե գդալով անընդհատ խառնենք մինչև թանձրանա և եռ գա
- Վերցնենք կրակից
- Պետք է կափարիչը փակենք և դնենք սառը տեղ հովանա, ընթացքում հարկավոր է խառնել պարբերաբար, որ հաստ կեղև եփովի կրեմի վրա չնստի
- 200 գրամ սենյակային ջերմաստիճանի փափուկ կարագը հարենք մինչև լավ կսպիտակի կփրփրի
- Կրեմի եփովի հատվածն էլ արդեն սառել է
- Քիչ-քիչ սա էլ ավելացնենք վրան անդադար հարելով
- Կրեմն էլ է պատրաստ
- Տորթը հավաքելու ժամանակն է
- Այո, որոշ չափով նման է էկլերի բաղադրատոմսին
- Էկլեր սիրողներ ջան, լայք դրեք այս պահին տեսանյութի տակ, տեսնենք որքան շատ են հայերը սիրում էկլեր և նրա նման յուրաքանչյուր թխվածք
- Դե 6 շերտն էլ առատ կրեմ քսեցինք
- Վրայից քերած նուշ կարելի է շաղ տալ զարդարման համար
- Պարտադիր է թողնել տորթ ը սառնարանում 2 ժամ և ավել․ լավ սառելու և շերտերը իրար կպնելու համար
- Տորթ Պլոմբիր ը մատուցում ենք պարտադիր սառը վիճակում։
Դե ինչ բարի ախորժակ։