Տորթ Սկյուռ. Չքնաղաբույր, գեղեցիկ աղանդեր, որը ձեզ կգերի իր նրբությամբ
Այս տորթի ամենահետաքրքիր խորամանկությունն այն է, որ ընկույզը թխվում է հենց խմորի մեջ: Դրան շնորհիվ թխվածքը հատկապես անուշաբույր և համեղ է ստացվում և ունի շատ հետաքրքիր կառուցվածք:
Եփած խտացրած կաթով կրեմը թթվասերով և կարագով լավ է համադրվում ընկույզով շերտերի հետ` փխրուն տորթը դարձնելով փափուկ և ախորժելի:
Տորթ Սկյուռ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ձու 9 հատ
- Շաքարավազ 440 գ
- Թթվասեր 75 գ
- Կարագ 440 գ
- Ցորենի ալյուր 270 գ
- Փխրեցուցիչ 18 գ
- Կակաոյի փոշի 5 ճաշի գդալ
- Գետնանուշ 400 գ
- Եփած խտացրած կաթ 400 գ
Տորթ Սկյուռ. Պատրաստման եղանակը
- Նախ պետք է պատրաստել խմորը: Դրա անելու համար սկզբում անհրաժեշտ է առանձնացնել ձվի դեղնուցները սպիտակուցներից:
- Դեղնուցներին ավելացնել 180 գ շաքարավազ և հարել մինչև փրփրելը: Ավելացնել թթվասեր, 90 գ հալված կարագ և հարել:
- Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, մաղել, զգուշորեն խառնել դեղնուցների հետ և խառնել:
- Սպիտակուցները հարել հարիչով, մինչև որ ամուր փրփուր ստացվի, մի փոքր հարել ավելացնել 250 գ շաքար: Ավելացնել կակաոն և հարել:
- Յուղել թխման ձևամանը: Այժմ գդալը թրջել ջրի մեջ և դրանով լցնել դեղնուցների զանգվածի 1/4 մասը, հարթեցնել: Հետո՝ սպիտակուցային զանգվածի 1/4 մասը:
- Գետնանուշները մանրացնել և լցնել հաջորդ շերտով:
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170 °C, դնել ձևամանը և թխել 25 րոպե: Նույն կերպ թխել ևս 3 շերտ:
- Մնացած կարագը հարել, ավելացնել խտացրած կաթը և հարել փափուկ կրեմ:
- Ձևավորել տորթը՝ շերտերը միմյանց վրա դնելով և կրեմը քսելով: Զարդարել ըստ ցանկության և թողնել ներծծվի 6 ժամ:
Փորձեք տարբեր ընկույզներ, որպեսզի ձեր տորթը ամեն անգամ տարբեր լինի՝ պնդուկ, ընկույզ, նուշ: Սկյուռ տորթի վերին մասը կարելի է զարդարել ընկույզով, ցանել շոկոլադի քերուկով կամ ծածկել հալված շոկոլադով:
Տորթ Սկյուռը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Տորթ սնիկերս