Տորթ Սկյուռ. Չքնաղաբույր, գեղեցիկ աղանդեր, որը ձեզ կգերի իր նրբությամբ

Տորթ սկյուռ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Տորթ Սկյուռ. Չքնաղաբույր, գեղեցիկ աղանդեր, որը ձեզ կգերի իր նրբությամբ

Այս տորթի ամենահետաքրքիր խորամանկությունն այն է, որ ընկույզը թխվում է հենց խմորի մեջ: Դրան շնորհիվ թխվածքը հատկապես անուշաբույր և համեղ է ստացվում և ունի շատ հետաքրքիր կառուցվածք:

Եփած խտացրած կաթով կրեմը թթվասերով և կարագով լավ է համադրվում ընկույզով շերտերի հետ` փխրուն տորթը դարձնելով փափուկ և ախորժելի:

Տորթ սկյուռ

Տորթ Սկյուռ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Ձու 9 հատ
  • Շաքարավազ 440 գ
  • Թթվասեր 75 գ
  • Կարագ 440 գ
  • Ցորենի ալյուր 270 գ
  • Փխրեցուցիչ 18 գ
  • Կակաոյի փոշի 5 ճաշի գդալ
  • Գետնանուշ 400 գ
  • Եփած խտացրած կաթ 400 գ

Տորթ սկյուռ

Տորթ սկյուռ

Տորթ Սկյուռ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախ պետք է պատրաստել խմորը: Դրա անելու համար սկզբում անհրաժեշտ է առանձնացնել ձվի դեղնուցները սպիտակուցներից:
  2. Դեղնուցներին ավելացնել 180 գ շաքարավազ և հարել մինչև փրփրելը: Ավելացնել թթվասեր, 90 գ հալված կարագ և հարել:
  3. Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, մաղել, զգուշորեն խառնել դեղնուցների հետ և խառնել:
  4. Սպիտակուցները հարել հարիչով, մինչև որ ամուր փրփուր ստացվի, մի փոքր հարել ավելացնել 250 գ շաքար: Ավելացնել կակաոն և հարել:
  5. Յուղել թխման ձևամանը: Այժմ գդալը թրջել ջրի մեջ և դրանով լցնել դեղնուցների զանգվածի 1/4 մասը, հարթեցնել: Հետո՝ սպիտակուցային զանգվածի 1/4 մասը:
  6. Գետնանուշները մանրացնել և լցնել հաջորդ շերտով:
  7. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 170 °C, դնել ձևամանը և թխել 25 րոպե: Նույն կերպ թխել ևս 3 շերտ:
  8. Մնացած կարագը հարել, ավելացնել խտացրած կաթը և հարել փափուկ կրեմ:
  9. Ձևավորել տորթը՝ շերտերը միմյանց վրա դնելով և կրեմը քսելով: Զարդարել ըստ ցանկության և թողնել ներծծվի 6 ժամ:

Տորթ սկյուռ

Տորթ սկյուռ

Փորձեք տարբեր ընկույզներ, որպեսզի ձեր տորթը ամեն անգամ տարբեր լինի՝ պնդուկ, ընկույզ, նուշ: Սկյուռ տորթի վերին մասը կարելի է զարդարել ընկույզով, ցանել շոկոլադի քերուկով կամ ծածկել հալված շոկոլադով:

Տորթ Սկյուռը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ սնիկերս

Խնդրում ենք Գնահատեք