Այսօր թխելու ենք տորթ Սպարտակ․ ամենահաջողված և համեղ բաղադրատոմսը կներկայացնենք հենց հիմա։ Այս տորթի կրեմը մի յուրահատուկ նրբություն է, որը իր մեջ քաշելով շերտերը դառնում են եթերային, ուղղակի հալվում բերանում։
Содержание
Տորթ Սպարտակ Բաղադրիչներ
Տորթ Սպարտակ խմոր
- Կաթ — 6 ճ․ գդ․
- Կարագ — 50 գր․
- Ձու — 2 հատ
- Մեղր — 2 լիքը ճ․ գդ․ սառած կամ 4 ճ․ գդ․ հալած
- Քացախ — 1 ճ․ գդ․
- Շաքարավազ — 1 բաժակ — 200 գր․
- Ալյուր — 2,5 բժ — 500 գր․
Տորթ Սպարտակ Կրեմ
- ձու — 2 հատ
- Շաքարավազ — 1 բժ․
- Գոլ կաթ — 0․5 լ
- Ալյուր — 2 ճ․ գդ․
- Կարագ — 400 գր․
Տորթ Սպարտակ պատրաստման եղանակը քայլ առ քայլ
- Խմորը պատրաստելու համար վերցնենք կաթ 6 ճաշի գդալ կլցնենք տարայի մեջ
- Վրան կավելացնենք 50 գրամ կարագ սենյակային ջերմաստիճանի
- 2 ճաշի գդալ մեղր կավելացնենք վրան և կդնենք գոլորշու վրա հալվելու
- 2 ձուն առանձին կոտրենք տարայի մեջ և հարենք հարիչով
- Ընթացքում ավելացնենք շաքարավազը 1 բաժակ
- Արդեն ժամանակն է գոլորշու վրայից վերցնել մեր հալված խառնուրդը և ավելացնել մեր հարած ձվի և շաքարավազի վրա
- Մեկ ճաշի գդալ քացախը հարկավոր է մարել 1 թեյի գդալ սոդայով և ավելացնել այս զանգվածի վրա
- 3-4 ճաշի գդալ կակաո կավելացնենք
- Կհարենք
- Ալյուրը պետք է լինի 2,5 բաժակ, մոտ 500 գրամ, դա էլ մաղելով ավելացնենք
- Հենց հարիչով դժվար կամ անհնար է դառնում հարելը անցնեք ձեռքով հունցելուն
- Հավաքենք հունցելով և բաժանենք շերտերը 8-9 գնդի
- Գնդերի վրա թաց սրբիչ փռենք, որպեսզի չչորանան մինչ կգրդնակենք ու կթխենք յուրաքանչյուրը
- Տապակի վրա ձեթ քսենք և հենց նրա վրա սկսենք գրդնակել բացել 25 սմ տրամագծով
- Շատ փափուկ հաճելի խմոր է
- Շերտերը շատ արագ են եփվում մոտ 5 րոպեից պատրաստ է լինում, ուշադիր կլինեք չվառեք
- Մինչ մենք սա կվերջացնեք, դուք բաժանորդագրվեք այս համեղ բաղադրատոմսերով ալիքին, որպեսզի բաց չթողնեք առաջիկա համեղ թխվածքներն ու ուտեստները
- Խմորի շերտերը պատրաստեցինք, դնենք մի կողմ անցնենք կրեմի պատրաստմանը
Տորթ Սպարտակ ի հատուկ համեղ Կրեմ պատրաստելու համար
- Պետք է կաթսայի մեջ կես լիտր կաթ լցնենք դնենք կրակին թող գոլանա
- Այդ ընթացքում 2 ձուն կոտրենք տարայի մեջ վրան ավելացնենք 1 բաժակ շաքարավազ հարենք
- Արդեն կաթը գոլացավ բավարար չափով
- Գդալ-գդալ այս ստացված զանգվածը լցնենք մեջը
- 2 ճ․ գդալ ալյուր վրան ավելացնենք նաև և հարիչով լուծենք ամբողջը
- Վերադարձնենք կրակի վրա և շարունակենք եփել մինչև այսպիսի ամուր խյուս դառնա
- Վերցնենք կրակից դնենք թող սառչի մի փոքր
- Այդ ընթացքում կհասցնենք մի լավ հարել 400 գրամ կարագը
- Կփրփրի, կսպիտակի, կբարձրանա, այդ ժամանակ էլ ահա կավելացնենք գդալ գդալ մեր սառած կրեմը
- Սա հատուկ Սպարտակի տորթի կրեմ է, յուրահատուկ նուրբ համ ունի
- Արդեն կարող ենք հավաքել շերտերը
- Մի փոքր կրեմ կարող եք հարթակի վրա քսել
- Ապա հաջորդաբար շերտ առ շերտ իրար կհաջորդեն խմորի շերտն ու կրեմը
- Դե իսկ վերջում փառահեղ տեսքը ապահովելու համար ջնարակ կպատրաստենք
- 10 ճաշի գդալ կաթին ավելացնենք 50 գրամ կարագ, 3 ճաշի գդալ կակաո և 3 ճաշի գդալ շաքարավազ։
- Խառնելով եփեք լցնենք տորթի վրա
- Երկու ժամ սառելուց հետո նոր Տորթ Սպարտակ ը կտրենք և սրճենք
Դե ինչ բարի ախորժակ։