Տորթ Փարիզ-Բրեստ. Նրբահամ խմորեղեն
Այս տորթը պատմություն ունի: Այն ստեղծվել է մեկ գիշերում: Լեգենդը ասում է, որ աղանդերի հեղինակը ՝ ֆրանսիացի հրուշակագործ Լուի Դյուրանդը, այնքան է ոգեշնչվել հեծանվավազքից, որ դրա պատվին հեծանվի անիվի տեսքով տորթ է ստեղծել: Դե իհարկե տպավորիչ է, մասնակիցները ստիպված էին հաղթահարել 1200 կմ:
Դա դեռ 1910-ին էր, բայց այդ ժամանակից ի վեր տորթի ժողովրդականությունը միայն աճել է: Այս տորթը ամենատարածված դասական աղանդերից մեկն է: Ժամանակակից հրուշակագործները միմյանց հետ մրցում են ոչ միայն դրա պատրաստման հմտությամբ, այլև չափերով: Դուք նույնպես կարող եք սովորել, թե ինչպես պատրաստել այն: Տորթ Փարիզ-Բրեստի համը նման է ընկույզով էկլերի:
Տորթ Փարիզ-Բրեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- Ջուր 125 մլ
- Կաթ 125 մլ
- Ցորենի ալյուր 165 գ
- Կարագ 350 գ
- Աղ 1 պտղունց
- Ձու 4 հատ
- Ձվի դեղնուց 9 հատ
- Շաքար 370 գ
- Ընկույզ 200 գ
- Նուշ 100 գ
- Շաքարի փոշի 50 գ
Տորթ Փարիզ-Բրեստ. Պատրաստման եղանակը
- Առաջին քայլը եփովի խմորեղեն պատրաստելն է: Կաթսայի մեջ լցնել 125 մլ ջուր և նույն քանակությամբ կաթ: Դրանց ավելացնել մի պտղունց աղ եւ 100 գ փափուկ կարագ: Կաթսան դնել կրակի վրա: Եռացնել պարունակությունը խառնելով:
- Հենց խառնուրդը եռա, հանեք այն կրակից: Կաթսայի մեջ լցնել ալյուրը: Խառնել փայտե բահիկով, մինչև որ հարթ դառնա, ապա կաթսան կրկին դնել թույլ կրակի վրա:
- Պատրաստել խմորը, երբեմն խառնելով, մինչև այն սկսի պոկվել պատերից: Դրանից հետո խմորը հանել կրակից: Խմորի գունդը տեղափոխել ամանի մեջ և թողնել, որ սառչի:
- Խառնել խմորը 5 րոպե, որպեսզի հավասարապես սառչի: Երբ խմորը մի փոքր սառչի, ընթացքում ներհունցել 4 ձու: Եփովի խմորը պատրաստ է: Եթե կարծում եք, որ այն չափազանց թանձր է, դրան մի փոքր կաթ ավելացրեք:
- Այժմ յուղաթղթի կտորի վրա շրջան նկարեք՝ օգտագործելով կաթսայի կափարիչ կամ մի քանի փոքր շրջանակ: Շրջել յուղաթուղթը՝ նկարի կողմը ներքև: Դրա տակ դնել մաքուր թուղթ: Այս կառուցվածքը տեղափոխել ջեռոցի տապակի մեջ:
- Խմորը լցնել խմորեղենի տոպրակի մեջ: Նկարել խմորով շրջան ձեր գծած շրջանագծով:
- Անել երկրորդ օղակը առաջինի ներսում, իսկ երրորդը` դրանց միջև վերևում:
- Խմորի վրա քսել հարած դեղնուց, ցանել նուշի թերթիկներ և շաքարի փոշիով:
- Թխել խմորեղենը 25-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Խմորը պետք է դարչագույն լինի և չափսերով մեծանա: Պատրաստի տորթը թողեք սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
- Այդ ընթացքում պատրաստեք կրեմը: Կաթսայի մեջ լցնել 250 գ շաքար: Վրան լցնել մի քիչ ջուր: Պատրաստել օշարակ:
- Եթե պատառաքաղի ծայրը թաթախեք պատրաստված օշարակի մեջ, դրանից կձգվի բարակ շաքարային թել:
- Սենյակային ջերմաստիճանի 8 դեղնուց հարել հարիչով: Ընթացքում օշարակը լցնել բարակ հոսքով: Հենց խառնուրդը միատարր լինի, ավելացնել հարիչի արագությունը: Հարել մինչև ամբողջությամբ սառչի:
- Դրանից հետո 3 մոտեցմամբ կրեմի մեջ լցնել 250 գ փափկած կարագ: Հարել այնքան, մինչև թավշյա և հարթ կազմություն ունենա: Պատրաստման վերջում պրալինը լցնել կրեմի մեջ:
- Նախապես պատրաստել պրալինը: Դա անելու համար ընկույզը մանրացնել և տեղափոխել տապակի մեջ, ավելացնել 120 գ շաքար: Հալեցնել այն, խառնել այնքան ժամանակ, մինչև կարամելը ծածկի բոլոր ընկույզները:
- Պատրաստի զանգվածը լցնել սիլիկոնե գորգի վրա, թող սառչի: Այժմ կոտրատել կարամելը, լցնել բլենդերի մեջ, մանրացնել փշրանքների աստիճան, ավելացնել պատրաստի կրեմին:
- Տորթը սառը դանակով մեջտեղից կտրել հորիզոնական: Օգտագործեք խմորեղենի տոպրակ՝ շերտի վրա կրեմ լցնելու համար: Ծածկել կրեմը խմորի օղակի վերին մասով:
- Տորթը դնել սառնարան, մինչև լավ սառչի:
Տորթ Փարիզ-Բրեստը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Ելակով տորթ