Այսօր կթխենք տորթ Քնքուշ կամ Ոզնի, իսկապես քնքուշ մի տորթ, որը հալվում է բերանում։
Իմ համեղ բաղադրատոմսերը բաց չթողնելու համար, անպայման բաժանորդագրվեք իմ ալիքին, լայքի կոճակին սեղմեք, նաև մեկնաբանությունների բաժնում ձեր կարծիքը գրեք։
Տորթ Քնքուշ Բաղադրիչներ
Տորթի ոզնի քնքուշ Խմոր
_Կարագ — 325 գրամ
_Շաքարավազ — 2 բաժակ
_Ձու — 6 հատ
_Ալյուր — 2,5 բաժակ — 500 գրամ
_Փխրեցուցիչ — 2,5 գդալ
_Վանիլին
Կրեմ
_Կարագ — 200 գր․
_Խտացրած կաթ — 1 բանկա
Տորթ Ոզնի պատրաստման եղանակը
_Պատրաստենք խմորը
_325 գրամ կարագ է մեզ հարկավոր
_Ցանկալի է փափկած լինի կարագը, որպեսզի հարիչով հեշտ լինի հարելը
_Հարեցինք սպիտակեց փրփեց կարագը
_Ավելացնենք 2 բաժակ շաքարավազ անդադար հարելով
_Այնուհետև պետք է ձու ավելացնենք
_Հատիկ առ հատիկ ավելացնում ենք հարում, լուծվեց հաջորդն ենք ավելացնում
_6 հատ ընդհանուր հաշվով
_2,5 բաժակ ալյուր պետք է լցնենք
_Սկզբում երկու բաժակը կլցնենք մաս-մաս հարելով
_Վերջում կես բաժակ ալյուրի մեջ 2,5 թեյի գդալ փխրեցուցիչ կավելացնենք կմաղենք, վրան էլ մի պտղունց վանիլին կլցնենք և վերջնական կհարենք հարիչով
_Ահա այս խտության խմոր պետք է ստանանք
_Լցնենք տապակի մեջ
_Իմ տապակի տրամագիծը 35 սմ է
_Տարածենք
_Թխելու ենք 180 աստիճանում միայն ներքևից միացված ջեռոցում նախապես տաքացված
_Մոտ 30-40 րոպե, չոփիկով ստուգում ենք, եթե լրիվ չոր է դուրս գալիս ուրեմն թխված է
_Ժամանակն է ջեռոցից հանելու, տակից յուղաթուղթը հեռացնելու և կտրատելու
_Պետք է վերցնենք կլոր բաժակ կամ հատուկ կտրող չափիչ
_Բաժակի չափը դուք եք որոշում
_Նախապես ասեմ, որ շատ հագեցնող խմոր է, կարելի է և փոքր տրամագծով բաժակ ընտրել
_Ամբողջ տապակից ինձ մոտ ստացվեցին 12 շրջաններ
_Մնացած եզրակտորներն էլ հարկավոր է մանրացնել փշրել
_Առավել թեթևացնելու և լրացուցիչ համ տալու համար կարելի է նարինջ կամ կիտրոն վերցնել և ջրքամել, դրանով էլ ցողել մեր մնացորդներից ստացած փշրանքները
_Սրանք կողքի դնենք և կրեմը պատրաստենք
_200 գրամ փափուկ կարագը հարենք լավ սպիտակեցնենք
_Սովորական կրեմ է
_Ավելացնենք վանիլին
_Մեկ բանկա խտացրած կաթն էլ լցնենք կարագի վրա և լավ հարենք
_Կրեմն էլ արագ պատրաստեցինք
_Այժմ հավաքենք մեր տորթ քնքուշ կամ ոզնին
_Իսկապես այնքան քնքուշ խմոր է նուրբ, ուղղակի հենց ձեռքերում էլ հալվում
_Շերտերը զույգ դարձնենք առատ կրեմով պատենք երկշերտ խմորները և թաթախենք փշրանքների վրա
_Ինձ մոտ ստացվեցին 6 խոշոր քնքուշ տորթիկներ
Ոզնի էլ են անվանում այս տորթին մի խոսքով համտեսենք
Տեսեք ինչ հալվող խմոր է, քնքշանք
Դե ինչ, բարի ախորժակ։